пʼятницю, 11 січня 2013 р.

Кіношний Павка Корчагін продемонстрував зневагу до журналістів


Черкаси відвідав метр радянського театру і кіно Василь Лановий. Хто не пам’ятає його блискучу гру в улюлених із дитинства фільмах «Петровка, 38», «Огарьова, 6» (у обох фільмах грав роль Владислава Костенко), «Офіцери» (Іван Варавва), «17 миттєвостей весни» (обергрупенфюрер СС Карл Вольф) «Як гартувалась сталь» (Павка Корчагін)?
Черкаській публіці він майстерно декламував вірші Тараса Шевченка, прозу класичної російської літератури тощо.

До черкаських журналістів він чомусь був менш приязний. Більше того, подекуди демонстрував зневагу до журналістської братії, чим неприємно всіх вразив.



Хоч Василь Лановий уродженець села Стримба, Одеської області, і наголошував про те, що української мови його навчила мама, проте брак спілкування українською таки відчувався. Актор не завжди уловлював суть запитань, поставлених українською. Кидалось у вічі і те, що він комуніст до мозку кісток, тому при спілкуванні із ним чимало журналістів відчули, наскільки сильним на актора є вплив імперських амбіцій Росії.

- Поспілкувашись наживо із Василем Лановим зробила для себе висновок, що із деякими акторами взагалі не варто спілкуватись, а лише бачити їх на екрані, щоб не псувати враження про них, - поділилась враженнями про зустріч із Лановим, одна із черкаських колег-журналістів.

Дмитро Чонка

Немає коментарів:

Дописати коментар