четвер, 24 лютого 2011 р.

Не дамо розтоптати свободу слова


(Заява Черкаської обласної організації Української народної партії)


Якщо, як каже губернатор Черкащини Сергій Тулуб, стабільність на Черкащині вже збудована, населення прогнозовано бачить завтрашній день, то від чого у влади тривога і страх ? Адже тільки від тривоги і стаху можна нищити незалежні медіа, насильно нав`язувати народу передплату провладних газет, виживати з комунальних ЗМІ незговірливих редакторів і плодити партійні видання, що бачать світ крізь біло-сині окуляри панівної політичної сили.
Виходить, влада боїться, що її міцна „стабільність” розвалиться від вільного слова і неприборканої думки? Вона боїться правди, бо добре знає, що стабільності не існує. Натомість є щоденне погіршення ситуації в області і країні, щоденне зубожіння народу і посилення протестних настроїв.
А оскільки збудована „стабільність” має страхітливий і нелюдський вигляд, то актуальним стало питання затикання ротів тим, хто про це говорить і пише.
Почали з незалежної медіагрупи „Антена”. Міська влада затіяла процес виселення цього ЗМІ з комунального приміщення, а представник Нацради з питань телебачення і радімовлення заходився влаштовувати документальну перевірку діяльності телеканалу, а оператор кабельних мереж ТОВ «Черкаські телекомунікаційні системи» (Воля ТВ) попередив, що з 1 березня відключає трансляцію ТК «Антена».
Нині усім стало очевидно, що „Антені” цілеспрямовано перекривають кисень. Щоб не показувала, що в Черкасах „стабільність” аж надто мерзенна. До речі, про черкаську міську „стабільність” тепер будуть розповідати народу новостворені комунальні ЗМІ – інтернет-телебачення і друкований вісник „Місто”, який вже безкоштовно засувають в усі поштові скриньки багатоповерхівок. Тож будь-яка інша, альтернативна інформація меру Сергію Одаричу ні до чого, бо з неї випливає, що в місті хазяйнують грабіжники і пройдисвіти.
Пан губернатор Сергій Тулуб теж виявився великим любителем створювати підконтрольні медіапроекти. То його адміністрації в районах штурмують передплату в кожен двір однієї приватної газетки, яка враз наповнилась „високо змістовними” матеріалами про покращення життя вже сьогодні. То починається випуск друкованого „органу партії” „Черкащина регіональна”. А ось вже губернатор вигадує назву ще одній підвладній газеті – „Нова доба черкаського краю”.
Але влада даремне старається. Ми не віддамо їй на розправу незалежних газет і телеканалів, своїх читачів і глядачів! Вони не стануть їхніми, навіть якщо владці в кожну хату, гараж і погріб занесуть свою „Черкащину регіональну”, „Молодь Черкащини” і „Нову добу черкаського краю”. І які б шоу не транслювала обласна ТРК „Рось”, їй не вдасться прикрасити злиденне сьогодення.
Черкаські журналісти і опозиція відстоюватимуть і відстоять свободу слова. Бо українці виборювали цю свободу і ми не збираємось повертати назад!

Немає коментарів:

Дописати коментар