понеділок, 17 жовтня 2011 р.

Опозиція подарувала Тулубу собачу будку і квиток до Межигір`я!


В облозі синіх «регіональних» наметів довелось проводити свій мітинг об`єднаній опозиції Черкащини 14 жовтня.

Свій намір на Покрову вийти на Соборну площу Черкас опозиція оголосила заздалегідь, тож синьо-білі спрацювали за старою схемою: теж подали свою заявку на той же день і те ж місце. І після цього міськвиконком звернувся до суду, щоб заборонити обидва заходи. Мер Черкас Сергій Одарич з цього приводу навіть трохи скрушно позітхав: мовляв, а що ж бідній міській владі за таких умов робить, як не просить заборони? Міська влада ж повинна думати про громадський спокій. 


Одначе не зовсім ясно, як саме городян мав збурити молебен за загиблими за Україну, адже у позовній заяві другим пунктом зазначено, що «проведення релігійного обряду на центральній площі міста, біля приміщень органів державної влади та місцевого самоврядування … суперечить нормам Конституції України», бо … «церква у нас відокремлена від держави, а школа від церкви». Так само, якщо слідувати логіці мерії, суперечить закону бажання депутатів звітувати перед своїми виборцями, бо, бачте, вони мають звітувать перед виборцями виключно свого виборчого округу, а «таких доказів організатори акції не надали». Ніби якщо на площу прийдуть «чужі» виборці і наслухаються панахид по загиблих патріотах, то підуть штурмувать  облдержадміністрацію. Хоча, можливо, якась логіка в цьому є, бо вже штурмують Кабмін розгнівані шахтарі, які голосували переважно за Партію регіонів.

Та, в вочевидь, суддям безкінечні «політичні» позови вже осточортіли, бо про їхнє рішення з цього приводу так ніхто і не довідався. Більше того, вранці на Соборній площі вишикувалась рядівка наметів Партії регіонів, в яких жіночки робили вигляд, що роздають якусь агітпродукцію. А щоб їм було веселіше, опозиція влаштувала потужний музичний супровід, виставивши з одного з вікон готелю «Черкаси» колонку, з якої волала пісня «на замовлення влади» - «Спасибі жителям Донбасу…»

З неї почався і сам мітинг. Він був коротким, бо холодний осінній дощ не давав жодного шансу говорити багато і не по суті.

Координатор об’єднаної опозиції Леонід Даценко закликав присутніх до активного захисту своїх прав та інтересів.

«Ми маємо оголосити цій владі бойкот під гаслом «Україна – проти Януковича, -  наголосив він. – Вже настав час повставати проти Януковича, як колись ми піднялись проти Кучми, бо сьогодні Президент вирішує все в країні, тож сам має і нести за це відповідальність».

«Чому вони травлять Юлію Тимошенко? – звернувся до присутніх нардеп-бютівець Ігор Єресько, - Вони її травлять тому, що вона розумніша за них, вона знає життя, вона пройшла такий шлях, який цим гадам пройти ніколи не вдасться. Хай інколи здається, що вона приймала непевні рішення. Але вона дала тепло, коли вся Європа мерзла. Вона прийняла сильне рішення тоді, коли потрібно було приймати рішення швидко. Бо вона була на це здатна, а вони і без екстремальних умов вже напороли косяків. Бо зараз при владі – чужі. Чужі за ідеологією, чужі за світоглядом, чужі за тим, що вони роблять з нами, з українцями.»


«Чужим» владцям опозиція на мітингу презентувала подарунки: міському голові Сергію Одаричу, губернатору Сергію Тулубу і нардепу-регіоналу Володимиру Олійнику – ордени «Му-му» у вигляді камінців з мотузкою, «щоб вони пішли на Дніпро і втопились або щоб втопили там свої дурні реформи і управлінську бездарність».  Сергію Тулубу на додачу заочно вручили ще й собачу будку, пригадавши, як він закидав, що попередня влада не збудувала навіть подібної малої архітектурної форми. Як сказав Даценко, такими закидами влада ображає не помаранчевих попередників, а простих черкащан, які в усі часи будували підприємства, вчили дітей, збирали врожаї.

«Тож нехай їх не оббріхують усілякі Сірки, а сидять по символічних будках», - пояснив підтекст подарунка він.

Президент Віктор Янукович удостоївся окремої уваги – йому передали квитки на гелікоптер, який літатиме з Пекарів Канівського району до Межигір`я, оскільки опозиціонери слабко вірять в те, що тим сумнозвісним вертолітним майданчиком ще хтось, окрім Президента, користуватиметься.

Під кінець мітингувальники прийняли резолюцію, текст якої викладено наприкінці цього допису.

Окремо опозиціонери звернулись до депутатів Черкаської міської ради з вимогою провести позачергову сесію з питань відновлення пільгового проїзду в транспорті для пенсіонерів та інших категорій громадян, які мають на це право і терміново розглянути питання про тарифи на житлово-комунальні послуги.Вони наголосили, що в разі невиконання цих вимог будуть добиватися дострокового припинення повноважень міського голови Одарича та депутатів міської ради.


Резолюція 
учасників мітингу об’єднаної опозиції Черкащини
«Владу «донецьких» - до відповідальності!»


14 жовтня                                                                                                              м.Черкаси

            Ми, черкащани, громадяни України, обговоривши проблеми соціально-економічного життя громади, змушені констатувати, що за 1,5 роки керівництва областю Сергієм Тулубом та його «донецькою» бригадою Черкащина опинилась у вкрай важкому економічному становищі, а населення – на межі соціального вибуху. Необґрунтовано завищені комунальні тарифи поставили більшість черкащан на межу виживання, галопуючі ціни на газ, електроенергію, продукти харчування та товари першої необхідності спустошують і так жебрацькі бюджети людей, податковий кодекс та дії місцевої влади знищують середній і малий бізнес, пенсійна реформа загрожує голодною старістю, зростає безробіття.
         Практично не виконано жодне із передвиборчих зобов’язань та обіцянок, які брала партія влади на Черкащині рік тому на місцевих виборах. Замість підтримки середнього і малого бізнесу – 5,5 тисяч дрібних підприємців припинили свою діяльність; замість залучення нових інвестицій – знищення та утиски таких потужних інвесторів, як «Нібулон» та «Богдан», не кажучи про дрібніших; замість будівництва та ремонту доріг – спорудження президентського вертольотного майданчика під Каневом; замість наведення ладу на прибережній зоні Дніпра – процвітаючі «царські села» і нові палаци олігархів та можновладців; замість боротьби із корупцією – політичні утиски та переслідування опозиційних політиків, наступ на свободу слова, заборона мирних зібрань, мітингів, наїзди та закриття незалежних ЗМІ, таких як ТРК «Антена»; замість зростання соціальних гарантій – позбавлення пенсіонерів Черкас пільгового проїзду на транспорті.
         Єдине чим може похвалитися Партія Регіонів на Черкащині та її генсек Сергій Тулуб – це зведенням багатомільйонних об’єктів для задоволення амбіцій і обслуговування чиновників високого рангу, обкладанням даниною, яка зветься благодійними внесками, практично всіх і всея в області, насильницьким поголовним заганянням в новітню кПРс чиновників, працівників бюджетної сфери, представників органів місцевого самоврядування та насаджуванням кадрів із східного регіону на керівні посади по всій вертикалі й горизонталі виконавчої влади області. Також нинішня влада лише користувалась залишеним спадком попередників, добудовуючи обласну дитячу лікарню, Драбівську школу, музей Кобзаря у Каневі…
         Ми наголошуємо, що Сергій Тулуб вкупі з чиновниками та Сергій Одарич разом із депутатською більшістю ігнорують інтереси громади, порушують наші громадські, соціальні, політичні права та свободи, що призводить до загострення соціальної напруги в області.
         Ми добре усвідомлюємо, що серцевиною цієї влади є антинародний, антидемократичних режим, який вибудовує в Україні Президент Янукович із своїм урядом Азарових-Тігіпків-Табачників та регіонально-литвинівсько-комуністичною більшістю у Верховній Раді. Адже всі звернення черкащан у ці найвищі державні установи щодо критичної ситуації в нашій області ігноруються.
         Виходячи з цього, об’єднана опозиція Черкащини, учасники акції заявляють, що нинішня влада регіоналів є антинародною, антиукраїнською за своєю суттю.
         Тому ми добиватимемося усіма законними методами та діями усунення Президента Януковича із посади. Закликаємо черкащан взяти активну участь в акції, ініційованій «Фронтом Змін» - «Україна проти Януковича».
         Ми вимагаємо:
1.     Скасувати усі рішення центральної та місцевої влади, що погіршують соціально-економічне становище громадян, в першу чергу тих, які мають законне право на пільги.
2.     Продовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення.
3.     Припинити незаконне кримінальне переслідування та звільнити лідерів опозиції Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та інших політв’язнів.
Закликаємо громадян бойкотувати усі незаконні рішення влади, які, всупереч Конституції, обмежують їхні соціальні, економічні та політичні права.
***
Звертаємось до депутатів Черкаської міської ради провести позачергову сесію з питань відновлення пільгового проїзду в транспорті для пенсіонерів та інших категорій громадян, які мають на це право. Також терміново розглянути питання про тарифи на житлово-комунальні послуги.
         В разі невиконання наших вимог залишаємо за собою право добиватися дострокового припинення повноважень міського голови Одарича та депутатів міської ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар