середу, 12 жовтня 2011 р.

Черкаські регіонали готують заколот проти Тулуба?

Як заявив координатор черкаської об`єднаної опозиції Леонід Даценко, що, на його думку, черкаські регіонали вже готові до "заколоту" проти губернатора і керманича обласної Партії регіонів Сергія Тулуба і навіть таємно оббивають пороги своїх київських соратників з надією прискорити його відставку. Також вони сподіваються і на підтримку опозиції.

«Остання перетасовка донецьких кадрів, а я маю на увазі переміщення Михайла Склярова з посади голови Черкаської РДА в крісло очільника Головного управління праці та соцзахисту населення ОДА та Володимира Калашнікова з Чигиринської РДА в облдержадміністрацію опікуватись інвестиціями, остаточно всіх переконали, що губернатор Сергій Тулуб не довіряє місцевим регіоналам. Він продовжує обставляти ключові посади своїми, завезеними з Донецька чи Харкова, кадрами. За нашими підрахунками Тулуб привіз на Черкащину більше 150 осіб, яких працевлаштував у різних структурах, починаючи від начальників відомств і закінчуючи керівниками структурних підрозділів ОДА,» - заявив Леонід Даценко.

За інформацією Даценка, це із самого початку дратувало місцевих «зірок» Партії регіонів, і вони вели закулісні переговори з керівництвом партії про можливу заміну очільника області на більш прихильну до місцевої еліти фігуру. Однак ще рік тому такого компромісного діяча не було знайдено.

«Сьогодні впливові регіонали, що пов`язані з серйозним бізнесом, розпочали новий виток переговорів про можливу зміну губернатора, оскільки «чужинська» політика нинішнього їх не задовольняє. Як самі зізнаються в конфіденційних розмовах, вони сподівались, що з часом Сергій Тулуб налагодить контакт із місцевою регіональною елітою і дасть можливість і їй скористатися "плодами" влади. Однак партійна співпраця з бізнесовою складовою ПР нічим не відрізняється від стосунків черкаської влади зі звичайним бізнесом: давайте гроші на проекти влади зараз, а ми потім подумаємо, що з вами робити. Така постановка питання, звісно, нікого не влаштовує, - переконаний Даценко. - Сам Сергій Тулуб таких неблагонадійних своїх партійців охрестив "Павликами Морозовими". І їх число, судячи з усього, весь час зростає. Як і число бажаючих місцевих "олігархчиків" та чиновників зайняти крісло першого. Все це підігрівається постійними розмовами про величезне бажання Тулуба знову повернутися на київський владний Олімп. І не тільки бажанням, але й діями."

"До речі, для черкаської опозиції політично вигідно, щоб Тулуб і надалі очолював нашу область, адже кращого агітатора проти Партії регіонів та Президента Януковича годі й шукати. Хоча, як патріоти Черкащини, ми розуміємо, що донецькі кадри у владі - не найкращий варіант для успішного розвитку області на перспективу, адже, щоб вони не говорили, але є тут тимчасовими "гастролерами". Тому опозиція готова співпрацювати із місцевою провладною політичною та бізнесовою елітою, і навіть підтримати їх висуванця на посаду губернатора. Нині нам називають кілька прізвищ із місцевого "регіонального" середовища готових до боротьби за лідерство і до співпраці з опозицією", - зазначив Леонід Даценко.

Немає коментарів:

Дописати коментар