четвер, 14 квітня 2011 р.

Черкаська опозиція понесла благу вість.
Але не для влади.

 
 
   На велике православне свято Благовіщення черкаська опозиція провела на центральному майдані міста великий мітинг, яким красномовно засвідчила: вперше в Україні всі здорові сили об`єднались в одну потужну опозицію, яка здатна протистояти владній навалі. Сказати ні ціновому геноциду, закриттю шкіл і лікарень вийшло близько півтисячі черкащан під різними прапорами: і „Батьківщини”, і УНП, і Народного Руху,  ПРП, „Свободи” і „Собору”. Чиновникам, які виглядали у вікна облдержадміністрації вони раз у раз гримали:”Геть Азарова! Геть Тулуба! Геть Одарича!”    З самого ранку лідери об`єднаного спротиву пройшли знаковими для українців холодноярськими стежками і посвятили біля легендарного гайдамацького ставу шаблю і вогонь, щоб знову, як пророкував Шевченко, повіяв огонь новий з Холодного Яру. „Крихти” цього вогню координатор об`єднаної опозиції Леонід Даценко привіз у Черкаси і запалив від нього на мітигу символічний смолоскип.

 
    „Ми свято віримо, що це полум`я розгорнеться усією Черкащиною, розсипле іскри по усіх містах і селах. Адже іншого вибору нам ця влада не залишає, як іти в наступ на неї. Бо вона – влада загарбницька, влада окупаційна, вона знищує нас, українців, своїми здирницькими цінами, своїми грабіжницькими тарифами, закриваючи школи і лікарні.-- Розпочав свій виступ перед громадою Леонід Даценко.-- Ми переконані, що цей холодноярський новий вогонь запалить серця українців у боротьбі за наші права.”
А для того, щоб відстоювати свої права, інший учасник мітингу, депутат Черкаської міськради Володимир Мамалига порадив присутнім подолати в собі „відчуття бордюру”.
 
    „Перед початком мітингу я спостерігав, як збиралися люди. Усі вони стояли, не виходячи на центральну площу, а притримуючись бордюру. Доки ми в собі не придушимо цього паскудного відчуття, доки не перестанемо боятися виходити на відкриті площі, до нас ставитимуться, як сьогодні! – звернувся до черкащан Мамалига. – Слава богу, що нас тут зібралося більше, ніж людей на урочистому фуршеті з нагоди першої річниці Сергія Тулуба на посаді. Влада обіцяла нам дуже багато. Вона збрехала. Я закликаю бойкотувати цю владу! Якщо вони плюють на нас – давайте плюнемо на них!”
 
     „Я хочу жити в нормальній країні, як і всі ви. Але цю країну нормальною не зроблять ті, хто сьогодні править. І якщо ми будемо мовчати, то ми просто загинемо всі на цій землі, на жаль”, - продовжив думку свого колеги по міськраді лідер міської „Батьківщини” Микола Булатецький. А „нашоукраїнка” Мар`яна Герасименко додала, що саме при нашій мовчазній згоді нас добивають податковими, трудовими, житловими і іншими кодексами, які придумує і впроваджує влада.
 
На мітингу давали слово усім, хто мав бажання виступити. Сказати своє „проти” героям, які „не здатні на геройські вчинки”, прийшов сказати і колишній гендиректор ТРК „Рось” Михайло Калініченко. Його вірші присутнім сподобались. А от виступ комуністів, яких праві опозиціонери теж толерантно пропустили до мікрофона, до кінця мітингувальники не дослухали, обірвали вигуками „Ганьба!”. 

Кульмінацією справедливого народного гніву стало прийняття резолюції мітингу, в якій вимагається відставки очільників уряду, обласної адміністрації та правоохоронних органів. Як йдеться у документі, уряд Миколи Азарова слід відправити у відставку за повний провал економічної політики, нездатність організувати фахове управління підпорядкованими йому міністерствами, що призводить до стрімкої втрати керованості народним господарством та масового зубожіння українців. Звільнити з посади голову Черкаської ОДА Сергія Тулуба мітингувальники вимагали за нездатність визначати економічна пріоритети, за організацію тіньових схем, тотальних поборів з підприємців та бездарну кадрову політику, за потурання грабіжницькому зростанню комунальних тарифів та переслідування неугодних ЗМІ і журналістів. А позбавити посад  керівників правоохоронних структур області представники опозиції вимагали за сприяння знищенню основи конституційного ладу держави – органів самоорганізації населення та Соснівської і Придніпровської районних рад у місті Черкаси, потурання корупційним схемам та розкраданню державного та місцевого бюджетів, комунальної власності міста.
 
Тетяна Воронцова

Немає коментарів:

Дописати коментар