четвер, 12 травня 2011 р.

Команда Тулуба „випалює землю” навколо непідконтрольних ЗМІ

Тетяна Воронцова, "Нова молодь Черкащини"



    Днями Микола Томенко заявив, що місцеві, особливо комунальні засоби масової інформації перетворилися на літописців життя чиновників. Утім, як констатує черкаська обласна опозиційна адміністрація, в нашій області газетярі і телевізійники самі перетворюють будь-який інформаційний привід на подію з життя чиновників.
ВОЛОДИМИР КАШАНКОВ, ГОРЛІВКА.

-- Простий приклад: перепоховання останків воїнів, що загинули на Букринському плацдармі і були знайдені неподалік Канева громадською організацією пошуковиків. Сайт Черкаської ОДА й інші офіційні видання почали повідомлення з того, що це губернатор організував перепоховання солдатів на пагорбі Слави у Каневі. Жодного слова про громадську організацію, майже нічого – про самих воїнів і обставини, за яких вони загинули. Відповідно і на фотографіях ми побачили шеренгу чиновників, а не розкопки чи мить перепоховання.
Це дивує. Це обурює. Адже таке чиновникославлення немає нічого спільного з журналістикою, -- навів на прес-конференції опозиції красномовний приклад Михайло Калініченко, нині журналіст „Дзеркала тижня”, а в минулому гендиректор ТРК „Рось”, додавши, що від комунальних ЗМІ влада завжди чекала лояльності, але до такого маразму раніше не доходило.  
Опозиціонери переконані, що на Черкащині склалася унікальна ситуація з утисками незалежних засобів масової інформації.
-- Сьогодні влада діє більш вишукано, ніж при Кучмі. Вона залякала еліту і власників незалежних ЗМІ, зібравши через правоохоронців інформацію про їхні борги, джерела фінансування. Навколо тих, хто не підкорився одразу, створюють „зону випаленої землі”, такий собі інформаційний і фінансовий вакуум. Як іще один механізм впливу використовують судові позови з вимогами спростування, про захист честі і гідності тощо. А пересічному черкащанину здається, що нічого з свободою слова і не відбувається, бо все робиться швидко і тихо, -- переконані члени опозиційної адміністрації.  
Але, на їхню думку, якщо журналісти дозволяють так з собою поводитися, значить, їх це влаштовує.
-- Ми б хотіли закликати наших колег бути сміливими, проявити свою позицію, бо сьогодні на Черкащині, коли вся місцева еліта впала під натиском нової донецької команди, надія тільки на журналістів, -- підсумував Калініченко.

Немає коментарів:

Дописати коментар