четвер, 23 червня 2011 р.

"Тут лежить Україна"

Тетяна Воронцова, "Нова молодь Черкащини" 






 Тут, на пагорбі Слави, має бути написано великими буквами: тут лежить Україна, бо ми повинні вшановувати пам`ять кожного українця, який віддав своє життя за Батьківщину у другій світовій війні, що для України розпочалась 22 червня 1941 року, рівно 70 років тому, - заявив на мітингу-реквіємі лідер опозиції Черкащини Леонід Даценко. – Незалежно, чи був це вояк УПА, чи радянський воїн.




Ця велика трагедія об`єднує всіх, бо немає в Україні жодної родини, якої б ця війна не зачепила. Ми повинні брати приклад із європейських народів, яких розкидала війна по різні боки фронтів. Вони знайшли в собі сили примирились між собою і на братських могилах написати: «Тут лежить Іспанія», «Тут лежить Німеччина».




Леонід Даценко разом з активістами ради опозиційних сил Черкащини прийшов на пагорб Слави без партійних прапорів. Опозиціонери вважають, що такі жалобні дати - не час для політичного піару. До речі, партія влади часто цим принципом здорового глузду нехтує, обсновуючи той же пагорб Слави, як то було на 9 Травня, своїми синіми знаменами.

Учасники акції запалили і виклали у формі хреста 70 лампадок, а запрошені священики відслужили панахиду за всіма загиблими.


Немає коментарів:

Дописати коментар