суботу, 10 грудня 2011 р.

У Черкасах протестував... вагітний і одягнений FEMEN


А шкода, що в Черкасах недостатньо розвинений поки що рух Femen. Може, тоді мер хоч якось би реагував на все частіші акції протесту під своїми вікнами. Утім, старання Сергія Одарича в стимулюванні протестних настроїв у місті не пропадають даремне, і жіноцтво вже організовано підтягується під стіни мерії. Правда поки, щоб привернути увагу черкаського градоначальника,  вагітним черкащанкам не довелось роздягатись: вони просто написали на ватмані образливе «Одарич – гірше стафілокока!» і прийшли з цим плакатом на чергову сесію Черкаської міської ради 8 грудня.

Обурення жінок викликало рішення мерії ліквідувати пологовий будинок №2 і переселити його в тісне приміщення пологового будинку №1, остаточно прийняте депутатами на минулому засіданні. До вагітних приєдналось кілька акушерок, які так досі і не зрозуміли, що ж зрештою міська влада збирається робити з їхнім закладом і колективом. І хоч на сесію вони не заходили і вулиць не перекривали, але за підтримки об`єднаної опозиції Черкащини вийшов надзвичайно колоритний пікет при вході в приміщення обласної ради, де проходила міська сесія.


Хоча міський голова на одягнених вагітних жінок і бровою не повів. До пікетувальників підійшов спочатку лідер фракції Партії регіонів Сергій Отрешко, потім секретар міської ради Віктор Горкун, а пізніше з приміщення вибіг керівник департаменту охорони здоров`я Олег Стадник. Всі вони махали руками, робили круглі очі і улесливо запевняли, що нічого не збираються закривать, що вся реорганізація затіяна, щоб звільнить головного бухгалтера і головлікаря, бо треба економить гроші. Погодьтесь, дивне і непереконливе пояснення. Тим більше, що Сергій Одарич і сам Олег Стадник не раз говорили, що частину відділень пологового будинку №2 таки переселятимуть, а на вивільнених площах розмістять безпритульну лікарню №2. Так що без «усушки і утряски» кадрів цей процес навряд чи відбудеться.

«Це така антилюдська стратегія нинішньої влади. Спочатку вони закривають пологові будинки, щоб не було дітей. Вони навмисне створюють такі умови, щоб наші жінки менше народжували. А тоді продають дитячі садки під всілякі розважальні комплекси і кабаки , - розбив хиткі аргументи чиновників лідер черкаської опозиції Леонід Даценко. –  Пізніше вони закриватимуть школи. Бо розглядають Черкаси не як місто з громадою, а як бізнес-проект. Їхня мета – заробить побільше і поїхати.»

Від імені мітингувальників на сесії міськради виступила депутат Черкаської обласної ради із «Фронту змін» Наталія Старікова. Вона запропонувала меру і депутатам створити комісію з фахівців і громадськості для того, щоб цілісний майновий комплекс і колектив пологового будинку №2 було збережено. Її вислухали мовчки, запропонувавши самій підготувати відповідні папери. Тобто, по суті, дали зрозуміти, що міська влада продовжить реалізовувати свій план.

Вже наступного дня колектив пологового будинку №2 зібрався на збори, щоб підсумувати результати «вуличних боїв» під сесією. Медики і пацієнтки ще раз одноголосно прийняли рішення не здаватись і боротись за збереження свого закладу до кінця. Так що Сергій Одарич може розраховувати на більш жорсткі прояви фемінізму.

Немає коментарів:

Дописати коментар