вівторок, 2 серпня 2011 р.

Влада не хоче влаштувати свято для патріотів


Об`єднана черкаська опозиція запропону-вала владі своє бачення святкування Дня Незалежності, і коли черкаська мерія прислухалась до цих пропозицій частково, то облдержадмініс-трація проігнорувала їх повністю.

– 20 років незалежності, а ми ще не можемо відійти від тих радянських святкувань. Влада, наприклад, планує, що будуть «прохождєнія». Тобто урочиста хода від пам’ятника Богдану Хмельницькому до цієї нової Фонтанної площі (Соборної – ред.), - дивується совковій закостенілості депутат облради від «Батьківщини» Юрій Громовський, -  Буде іти такий-то район. Такий-то. Ви згадайте, як було за радянських часів: «На площаді показиваєтся колона така-то...» Розумієте, чиновник – істота ледача. Люди при владі нічого творчого не можуть придумати. А от у міської влади креатив є, але він весь направлений на комерціалізацію свята: щоб було зручно торгувать морозивом, пивом тощо.

Праві сили пропонують святкувати 20 річницю Незалежності України не поїданням тарілки безкоштовної похльобки, а із перейменованими вулицями, національним вбранням та українськими піснями. У переліку пропозицій від опозиції йдеться також про таке: «було б доцільно встановити пам’ятні знаки на честь цієї дати», «викопати у Холодному Яру дубочки, які мають вік 20 років, та пересадити їх в райцентрах», «висадити кущі червоної калини», «продемонструвати на місцевих телерадіокомпаніях документальний фільм, присвячений подіям 1918-1922 рр», «звернутись до дирекції парків про безкоштовне функціонування 24 серпня атракціонів», «провести українське караоке», «відзначити громадян, які своїм життям та боротьбою наближали Україну до Незалежності» та «закликати ліві сили утриматись від проведення антиукраїнських, антидержавних акцій».

Черкаська мерія частково врахувала ідеї опозиції, зокрема щодо національного одягу, звучання українських народних пісень, довшого функціонування громадського транспорту. Однак не змогла домовитись з перевізниками щодо безкоштовного проїзду. І це не випадково, вважає депутат міськради Володимир Мамалига, адже у перевізників і міській раді дуже потужне лобі, з яким навіть меру складно сперечатись.
А от щодо міського фестивалю борщу, то Юрій Громовський пропонує підійти до святкування масштабніше, видавши буклет з історією цієї страви і всіма відомими рецептами.

Немає коментарів:

Дописати коментар