понеділок, 7 листопада 2011 р.

Черкащани не вірять владі, але все одно за неї голосуватимуть?!



Черкаська опозиція провела невелике анкетування черкащан і з`ясувала, що 17% городян готові голосувати за Партію регіонів, хоч роботу чинної влади називають негативною.

Анкету заповнило 540 жителів Черкас, тому, за словами лідера черкаської опозиції Леоніда Даценка, отримані результати не можна вважати репрезентативними, однак вони більш-менш точно відображають суспільні настрої.

Отож, якби вибори до Верховної Ради відбулись цієї неділі, то половина виборців не знала б, за кого голосувати або не прийшла б на виборчі дільниці зовсім. З тієї половини, що зі своїм вибором вже визначилась, за Партію регіонів проголосувало б 17% городян, за її партнерів по коаліції:  Комуністичну партію – 4,8% та Народну партію Володимира Литвина – 1,8%.

«Парадоксально, але виходить, що близько чверті активних черкащан готові знову підтримати чинну владу, хоч за тим же анкетуванням близько 80% опитаних оцінюють роботу влади негативно», -  повідомив Даценко.

Утім, опозицію втішає, що все таки великий відсоток жителів міста готові голосувати за опонентів влади: «Батьківщину» - 26% та «Фронт змін» - 14%.
Також опозиціонери поцікавились в городян, як вони оцінюють роботу голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба, відповідь була прогнозованою: 25% - позитивно, 57% - негативно, 18% - байдуже. Таке саме запитання щодо міського голови Черкас Сергія Одарича теж не здивувало результатом: 31% - позитивно, 62% - негативно, 7% - байдуже.

Серед найболючіших проблем черкащани назвали розбиті дороги, безробіття, низький рівень зарплат і пенсій, незадовільний стан медичного обслуговування тощо.

«Фактично, люди ставили галочки навпроти всіх запропонованих в анкеті варіантів відповіді і дописували свої, типу: «міліція – найбільша організована злочинність в Україні» або «владі потрібно виконувати свої обов`язки», - підкреслив Даценко.


Немає коментарів:

Дописати коментар