суботу, 3 грудня 2011 р.

Черкаси палили смолоскипи й скандували
«Банду - геть!»

Увечері 1 грудня центр Черкас спалахнув десятками смолоскипів і здригнувся від гнівного «Банду геть!» - то об`єднана опозиція провела свою акцію, приурочену 20-ій  річниці референдуму за незалежність України. Велелюдна колона із прапорами «Батьківщини», «Свободи», «Нашої України», УНП пройшла бульваром Шевченка від палацу «Дружба народів» до Театральної площі, де відбувся невеликий мітинг. Гасла «Зека на нари!», «Свободу політв’язням» виявились надзвичайно близькими пересічним черкащанкам, бо вони підтримували їх сигналами автомобілів та схвальними вигуками.


«20 років тому більшість черкащан проголосували за незалежність. Але ж ми голосували не за таку Україну, в якій живемо зараз, - зустрічав колону з великим гучномовцем на плечі координатор ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко. –  Нинішня влада робить з нашої держави країну рабів. Бо нівелюються наші права і свободи, кидають за грати політичних лідерів. Тому сьогодні ми кажемо: «Владну банду - геть!»


А голова міської організації «Свободи» Михайло Вакуленко додав, що акція опозиції не тільки протестна, а нею опозиція висловлює солідарність чорнобильцям, вчителям, лікарям, яких позбавляє влада засобів до існування.

«Ми попереджаємо банду, що якщо вона не припинить безчинства, то народ може  підняти цю владу на вила!» пердав настрій черкащан Вакуленко.

Згадали опозиціонери і місцеву владу, гучно проскандувавши:  «За Черкащину без Тулубів і Одаричів».

Завершили акцію співом Гімну України.

Немає коментарів:

Дописати коментар