понеділок, 13 лютого 2012 р.

Черкаси - на продаж!

або Даценко пропонує легалізувати черкаські борделі

Сергій Одарич, як геніальний кон’юнктурник, напевне, відчуває, що терпець громади на грані зриву, тому поспішає якомога швидше втілити свої „рехворматорські” задуми в життя.  Ділити землю в Соснівці, ворохобити школи і комунальні підприємства йому вже нецікаво. Тим більше, що там не залишилось нічого вартого його оптимізаторської уваги, бо все „оптимізоване” і „економізоване” до ручки.

Тепер мер взявся грати по-крупному, і вирішив в 2012 році одразу продати кілька привабливих міських об’єкти: готель „Черкаси”, кінотеатр „Мир”, приміщення музичної школи №2 та ще кілька шматків міської землі. Ділянку під „Азотом” він вже загнав за кругленьку суму, і йому сподобалось. Адже ті кілька десятків мільйонів гривень дуже гарно можна прогнати через підконтрольні підприємства, які надають різні послуги місту. Кажуть, це дуже прибутковий бізнес, бо більша частка тих бюджетних грошей осідає в кишенях. Згадайте хоча б 60 мільйонів гривень, отриманих від продажу муніципальних облігацій, які типу пішли на ремонт доріг: дороги ніскільки не змінились, зате Сергій Одарич помітно повеселішав…

Тож бажання міського голови провернути іще щось подібне є настільки великим, що його не зупиняє навіть можливість громадського спротиву проти продажу того ж „Миру” ( нині тут розміщується міський будинок культури). Колись Одарич вже пробував це приміщення продати, але черкащани збунтувались, і мер відступив. Тепер знову дістає із шухляди старі чернетки, сподіваючись, що в настільки масованій атаці: закриття пологового будинку, дитячої поліклініки, знесення бульвару Шевченка, знищення освіти і культури, продаж майна і землі – щось таки пройде.

Поспішає Сергій Олегович ще й тому, що скоро парламентські вибори, і з губернатором у нього не передбачається довготривалого перемир'я, адже той не дозволить йому спокійно і без проблем провести по двох черкаських округах своїх людей. Перші гармати в майбутній війні вже гримнули, звісно, з боку мерії, бо Одарич, як ніхто, знає, що найкращий захист – це напад. І доки Тулубу за перекроюванням виборчих округів і формуванням адміністративних „штабів” під кандидатів Партії регіонів не буде коли дивитись на черкаську мерію, Одарич планує втілити свій „бліцкриг ” в життя.

Утім, хотілося б додати до задумів міського голови трохи більше креативу. Колись Одарич не був таким нудним, і кожну свою оптимізаторську ідею загортав у яскравий піарний фантик. А це ніби видихалась фантазія… Тому ми пропонуємо йому свіжий піар-хід: виставити на аукціон ще й приміщення мерії, і запропонувати зробити те ж саме губернатору з приміщенням облдержадміністрації. Правда, з обов’язковою умовою - не змінювати цільового призначення будівель. Вони вже давно перетворились на політичний бордель, де в неймовірних позах переплелись несумісні партнери, типу диктаторська Партія регіонів і Вільні демократи Одарича, де грубо нахиляють бізнес і, по суті, показують жителям області непристойні жести замість виконання передвиборних обіцянок. То нехай вже й форма відповідає змісту! До речі, перед Євро – 2012 це буде особливо актуально, оскільки в Україні більше ніде не буде легальних повій. А тут ще й грошенят зароблять… На переможні набори з гречкою під вибори...

Леонід Даценко, письменник, громадсько - політичний діяч

Немає коментарів:

Дописати коментар