вівторок, 21 лютого 2012 р.

Об’єднана опозиція Черкащини знає, як звільнити Тимошенко

У батьків черкаської об’єднаної опозиції –
Леоніда Даценка та Миколи Булатецького –
у річницю створення об’єднання визрів план
по звільненню Юлії Тимошенко



Свою річницю плідної роботи об’єднана опозиція Черкащини відзначає новою ініціативою – створенням масштабного суспільного руху - об’єднаної народної опозиції, яка має залучити до системної опозиційної діяльності всі розрізнені протестні групи городян і жителів області, тих же чорнобильців, афганців, лікарів, вчителів, пенсіонерів, підприємців, - усіх громадян, чиї права та інтереси ігнорує і розтоптує нинішній режим.

 «Я неодноразово заявляв, що ключем до усунення теперішньої влади януковичів - тулубів та перемоги опозиції на парламентських виборах - є об'єднання опозиційних сил, аж до єдиного партійного списку. Сьогодні про це говорить ув’язнена лідер БЮТ Юлія Тимошенко, нині з ініціативою про єдність опозиції Черкащини і єдиний партійний список говорять і громадські організації, які рік тому підтримали створення об’єднаної опозиції, - заявив координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко. – Тому народна ініціатива має підштовхнути партійних вождів до цього єдино правильного кроку. Ми також ініціюємо громадське обговорення спільних кандидатів на мажоритарні округи, пропонуємо у рамках нашої програми «Формуємо нову владу разом» провести своєрідний народний праймеріз, щоб серед кандидатів об’єднаної опозиції, як висловилась нещодавно в своєму листі Юлія Тимошенко, знову не затесались «щурі» і «тушки».


Леонід Даценко коротко нагадав, що рівно рік тому Об’єднана опозиція створювалась як опозиційна адміністрація на противагу «донецькій» адміністрації голови ОДА Сергія Тулуба, і лише згодом переросла в громадсько-політичне об’єднання, до якого увійшли і так звані найрейтинговіші політичні сили: «Батьківщина»,  «Фронт змін» і «Свобода». Тепер  черговий етап розвитку – перетворення в своєрідний народний рух проти режиму Януковича.


«Влада нарешті відчула, що в неї є опонент. І тепер наше завдання ширше – примусити рахуватись з думкою народу. Переконаний, що нам вдасться мобілізувати всіх громадян, які критично ставляться до діяльності нинішньої влади, а їх на Черкащині понад 60%, - і провести до парламенту принципових і стійких лідерів народної довіри, які жорстко захищатимуть інтереси простих людей,» - наголосив Даценко.


«Сьогодні майже щодня на площах міст мітингують люди. Вони не є політиками, вони відстоюють свої соціальні права, борються за своє робоче місце, за пенсію чи за можливість чесно вести бізнес. Всі вони незадоволені, але кожен з них має усвідомити, що лише разом можна притиснути цю владу до стіни. І першим спільним завданням має стати звільнення із в’язниці Юлії Тимошенко, яка здатна підняти країну. Для цього не треба багато. По-перше, пройнятись гнівом до тієї влади, яка перетворює нас на рабів, принижує нашу гідність, відбираючи останній шматок хліба. По-друге, сформувати навколо себе коло однодумців. І по-третє, приєднатись до публічних протестів», - підтримав ідею об’єднаної народної опозиції депутат Черкаської міськради від «Батьківщини» Микола Булатецький.


А на думку голови черкаської обласної «Нашої України», депутата Черкаської міськради Володимира Мамалиги,  опозиція має довести народу готовність до жорсткої боротьби:


«Кожен депутат будь-якої ради, громадський діяч має вийти до громади і публічно відзвітувати, яких зусиль він доклав до боротьби з режимом. Адже опозиційність – це, передусім, постійна, системна, наполеглива робота. І сьогодні  - це найменше політики, бо мова йде про соціальні теми. І акція «Ні – соціальному Чорнобилю!», яка за ініціативи чорнобильських організацій Черкащини і за нашої підтримки відбудеться 23 лютого об 11 годині на Соборній площі, має стати першим кроком до створення народної об’єднаної опозиції».



Немає коментарів:

Дописати коментар