четвер, 10 січня 2013 р.

Тулуб пропав, а його «бебехи» кудись вивезли


На тему, чи повернеться губернатор Сергій Тулуб із відпустки сьогодні не говорить тільки ледачий. Як тільки Сергій Борисович зник із черкаського горизонту,областю поповзли чутки,що його світлого образу у кабінеті в ОДА нам вже не доведеться лицезріть. Одні казали, що він вже став радником Президента із якихось дуже важливих питань, тож скоро перевісить свій портретик Віктора Януковича у кімнату на Банковій, інші – що вибереться далеко, послом у сонячну Іспанію.

Останній напрямок, враховуючи українські відносини із Євросоюзом, прямо скажемо, мало перспективний. Але злі язики плещуть, що, принаймні , в Іспанії Тулубу не доведеться особливо витрачатись на житло, бо має там свою нерухомість. Може, і не лише нерухомість, а й якусь «рухомість», наприклад, корабельний бізнес.

Тож цілком природно,що його може потягнути кудись ближче до заощаджень та яхт (у те, що нинішніми можновладцями рухають якісь інші мотиви, вже навряд чи хтось вірить. Як сказав недавно хтось із політологів, представники «донецької» влади спрямовують свої погляди тільки у той бік, де можна поживитись грошима. Все інше їх не цікавить).
Взагалі ж, чутки про Тулуба-посла виглядають як черговий анекдот із серії «Донецький призов». Бо хіба в Україні зовсім бракує кадрових дипломатів, що треба вдаватись до послуг пенсіонерів -вихідців із радянської епохи? До того ж, є великі сумніви,що Тулуб володіє іспанською…

Утім, у Черкасах склалась міцна традиція, коли одразу після призначення чергового губернатора всі починають говорити про його близьку відставку. Мовляв, ще трохи – і його «вишлють» з області чи то послом,чи то міністром.

Що ж до Тулуба,то днями тему про його ймовірний від’їзд із Черкащини масово почали обговорювати у соціальній мережі Facebook. Серед учасників дискусії знайшлось кілька черкащан, які назвались сусідами губернатора (він орендує фешенебельний особняк неподалік центру Черкас). Вони запевняють, що навколо будинку раптом перестали розчищати сніг, а хтось на власні очі бачив, як із Тулубової резиденції автомобілями вивозять якісь речі. Новоспечені очевидці вважають, що це не що інше, як поспішна евакуація «бебехів» губернатора.

Невже ж Тулуб покине «покращену» ним Новочеркащину, не попрощавшись і не провівши підсумкової прес-конференції? Якщо так, тоді його від’їзд нагадуватиме втечу Енея із Трої, яскраво описану Котляревським: «…Зібравши торбу, тягу дав»…
А за ним, напевно, вервечкою із торбами посунуть усі «смотрящі», завезені в область.

Андрій Продан


Немає коментарів:

Дописати коментар