вівторок, 22 січня 2013 р.

Наталія Старікова: «Владі страх паралізував розум»

Глибоке обурення в українському суспільстві викликало брутальне побиття міліціонерами жінок-народних депутатів, які відгукнулись на заклики Юлії Тимошенко та прибули на її підтримку під стіни лікарні, де перебуває лідер опозиції. Своє ставлення про останні події висловила і депутат обласної ради від «Фронту Змін», лідер обласної організації цієї партії Наталія Старікова.

- Знущаючись над жінками «вони» хочуть довести, що не тільки Юлія Тимошенко, але й все українське суспільство сидить у в’язниці. Але ми з цим не згодні. Цей ганебний акт побиття Юлії Тимошенко та тих депутатів, які прийшли її підтримати, свідчить про те, що влада так боїться народу, що їй страх паралізував розум, - прокоментувала Наталія Старікова, повідомивши, що вона звертається до всіх жінок Черкащини щодо захисту прав Юлії Тимошенко.
Зокрема у тексті звернення йдеться: 
«18 січня стало найганебнішим днем в історії української правоохоронної системи, коли влада продемонструвала абсолютну зневагу до прав людини та норм закону.
У цей день за прямим наказом Януковича "Беркут" застосував фізичну силу до жінок-народних депутатів, які приєдналися до лідера опозиції Юлії Тимошенко в акції громадянської непокори та упродовж двох днів підтримували Юлію Володимирівну в харківській лікарні. Було брутально порушено закон та права людини.

Апогеєм ганьби стало озвучене Генпрокурором замовлення Януковича про намір засудити лідера опозиції Юлію Тимошенко до довічного ув’язнення.

Влада перейшла всі межі здорового глузду і досягла дна правового нігілізму та морального падіння. Розуміючи, що в брудних порожніх справах проти Юлії Тимошенко найближчим часом поставить крапку Європейський суд з прав людини, поплічники Януковича пішли на зухвалий і брехливий крок.

Усі кримінальні розслідування щодо Юлії Володимирівни не мають під собою нічого реального. Владі страх паралізував розум. Янукович і його команда вже не приховує, що хоче пожиттєво тримати за ґратами не лише лідера опозиції, а й усю Україну.  Але цього не буде. Їх буде відсторонено від влади. Саме вони сядуть на лаву підсудних, саме їх буде судити незалежний український суд.

Ми, жінки-депутати Черкаської обласної ради, вимагаємо від влади звільнити політичну ув'язнену Юлію Тимошенко та надати їй можливість брати участь в українському політичному процесі. Ніхто не має права безкарно і цинічно знущатися над жінками та їхньою гідністю, навіть якщо вони перебувають в ув’язненні та є політичними опонентами нинішнього режиму.

Закликаємо депутський корпус обласної ради підтримати наші вимоги. Також просимо  обласну раду звернутися до Генерального прокурора з вимогами щодо захисту прав Юлії Тимошенко і щодо порушення кримінальної справи проти судді Дзержинського району Харкова, з подачі якого було ганебно застосовано силу проти жінок, котрі підтримували Юлію Володимирівну».

Дмитро Чонка



Немає коментарів:

Дописати коментар