четвер, 10 березня 2011 р.

Найбільший державний прапор
на День народження Шевченка

опозиція розгорнула в Черкасах.

    З ініціативи Черкаської обласної організації Української народної партії, на 197-річчя з Дня народження Тараса Шевченка, представники опозиційних, правих партій та громадських організацій розгорнули найбільший у світі державний прапор України та провели спільний мітинг.

Вулиця не могла вмістити всіх охочих пронести святиню.
(Клкніть для збільшення)
    Понад п’ятсот черкащан несли центральним бульваром міста прапор від музею «Кобзаря» до пам’ятника Шевченку, де відбувся мітинг об’єднаної опозиції.
    Як повідомив голова Черкаської обласної організації УНП Леонід ДАЦЕНКО, «представники опозиції вибрали днем свого єднання день народження Шевченка невипадково. Жовто-блакитний  прапор і Тарас Шевченко - це те, що об'єднує українців.

9 березня 2011 року. Черкаси. Театрадьна площа.
(Клкніть для збільшення) 
    І ми хотіли б, щоб об'єднання України почалося саме із серця нашої держави, тобто з Черкащини. Адже саме тут постала козацька держава Б.Хмельницького, звідси пролунали пророчі слова нашого Кобзаря, тут виборювали волю «холодноярці». Це ті підвалини на яких має триматися Українська державність."
     Виступаючи на мітингу лідер УНП Черкащини наголосив, що нинішня влада має ментальність орди. Вона діє, як окупаційна, антиукраїнська сила, яка здійснює геноцид українців через підвищення цін і тарифів, закриваючи лікарні і школи. Ця влада ніби копіює антинародні дії царату, про які Т.Шевченко писав:

Леонід ДАЦЕНКО, Голова ЧОО УНП


«Людей запрягають         
В тяжкі ярма…» 

«Кайданами міняються, 
Правдою торгують…»  


«Гірше ляха свої діти      
Її розпинають…»  


 
    «Тому нині, - підкреслив Л.ДАЦЕНКО, - ми мусимо діяти за Шевченковим «Борітеся – поборете!» І головною в цій боротьбі - єдність українських опозиційних сил. Саме тому за ініціативи УНП на Черкащині створюється рада опозиційних сил області і формується опозиційна українська народна адміністрація. Коли українці об’єднувались, то завжди перемагали.»
   

Немає коментарів:

Дописати коментар