вівторок, 19 квітня 2011 р.

День картоплі.
Опозиція посадила „Тулуба”, „Табачника” і „Азарова”

Тетяна Воронцова, "Нова молодь Черкащини"


    „Не треба скиглити, треба брати лопату і годувати свою сім’ю”, -- проголосив недавно свою настанову українцям наш прем’єр Микола Янович. Тобто на уряд не надійтесь, виживайте вже якось самі, бо продовольство в Україні поступово зникає. Пригадайте 90-ті: як брали кравчучки, пластикові пляшки з водою і пхалися на городи за містом. Щоб не здохнуть від голоду. Влада „покращувачів життя” вирішила повернути ті „щасливі часи”.


     Тому День картоплі під кодовою назвою „Навесні посадимо – восени приберемо” влаштувала цього понеділка в Черкасах обласна опозиційна адміністрація. Оскільки адміністрація офіційна жодним чином не відреагувала на заклик Азарова, то опозиція вирішила підстрахувать своїх кабінетних колег. Вони ж бо, бідні, певне, всі пішли бордюри білити і прибирати сміття, готуючись до четвергового приїзду Президента, тож їм просто ніколи.

     Цілком логічно, що картоплю було вирішено садити перед будівлею ОДА. По-перше, місцина цілком підходяща для виконання доручення уряду, по-друге, не у всіх городян є власні земельні клаптики, де можна здійснить свій трудовий подвиг і, по-третє, картопля тут буде у безпеці.
Сорти картоплі опозиціонери також підібрали новітні: „Азаровський”, він же „Прем’єра”, „Табачно-московський”, „Тулубівський”, він же „Герой”, „Германівка”, „Бродський” тощо.

 
     „Всі ці сорти картоплі – супер-еліта. Вартість кожної бульби приблизно відповідає вартості будівництва вертолітного майданчика. Наприклад, науковці так характеризують сорт „Тулубівський”: виведений 25 років тому Харцизькою дослідною станцією „Комуністіческая”. Де його посадиш – там і вродить. Особливо добре приживається на шахтарських териконах, землях біля АЕС. Нині районується і на черкаських чорноземах. Утім, поки що особливою врожайністю не відзначається. Хоча при схрещування із сортами „Влізло”, „Пузяк” та „Калашніков” утворює гібрид „Регіональний-непереможний”, який обіцяє дати рекордний врожай”, -- презетували свій унікальний посадковий матеріал організатори акції.
До речі, окрім картоплі, вони підготували для посіву ще й перець „Єнакієвський” та капусту „Донецьку”.
 
    У ході спеціального аукціону було визначено, що першою на клумбі посадять „Тулубівку”, потім „Табачниківку”, тоді „Тігіпківку”, а вже тоді всі інші сорти. Зрештою, половинки картоплинок з портретами тих, на честь кого вони були названі, опозиціонери висадили в хаотичному порядку, бо сьогодні хоч якоїсь системності практично немає ніде.

 
    „Наша влада щодень то дорожче обходиться для нашого народу, в якого після стрімкого зростання цін на продукти харчування та комунальні тарифи вже не вистачає грошей хоч якось зводити кінці з кінцями. Тому нині як ніколи стає актуальним гасло: або народ цю владну команду весною посадить, або восени прибере, -- пояснив символізм своєї жартівливої акції голова опозиційної адміністрації Леонід Даценко. – Опозиція вже принесла з Холодного Яру вогонь, який черкащани зустріли з великим запалом, тож довго терпіти наругу вони не будуть”.
 
   Після висадки картоплі представники опозиційної адміністрації попросили правоохоронців ретельно охороняти „елітну” клумбу і поставили на ній пам’ятну табличку.
 
    Зауважимо, що длубатись на клумбі перед ОДА присутні тут правоохоронці опозиції ніскілечки не заважали. З їхніх усміхнених обличч було ясно, що вони в душі вітають ініціативу тіньової адміністрації по виконанню харчового наказу Азарова.

Немає коментарів:

Дописати коментар