понеділок, 16 травня 2011 р.

На День гніву опозиція не гнівалась
...та чекала Одарича, якщо він не грається


Тетяна Воронцова, "Нова молодь Черкащини"



На День гніву, який деякі загальноукраїнські громадські організації за місяць анонсували на 14 травня, в Черкасах було тихо. Як заявив координатор ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко, обласні праві до цього заходу не мали жодного відношення, навіть не змогли дошукатися, хто ж за неї мусив відповідати в нашій області.

С.Одарич та Л.Майборода 
(фото з сайту "Провінція") 
- Повторюється ситуація з автомайданом, який проводили підприємці у квітні. Тоді жодна із місцевих громадських 
організацій не взялася зустрічати колону активістів, що мала заїхати до Черкас, і, в результаті, акція не відбулася. Зараз ініціатива щодо Дня гніву теж виходила із підприємницького середовища, тому я хотів би звернутися до представників дрібного і середнього бізнесу з двома запитаннями: чи їм так добре працювати, що вони мовчать, чи, може, їх вже так залякали, що вони бояться і носа показати на вулиці? Здається, що спрацювала друга причина, - вважає Л. Даценко. 

Він наголосив, що опозиція Черкащини готова підтримати будь-яку ініціативу громадян по відстоюванню їхніх прав і свобод, адже сьогодні поодинці ніхто не може розраховувати на успіх.

Також черкаська об’єднана опозиція сподівається, що найближчим часом до її лав увіллється і мер Черкас Сергій Одарич. Приводом для таких сподівань стали гучні заяви його соратниці по партії „Вільних демократів” та заступниці по міськвиконкому Любові Майбороди.

- Любов Майборода під час сесії обласної ради вимагала відставки голови Черкаської ОДА, в цьому наші позиції збігаються. Але ми знаємо, що Любов Володимирівна в обласній раді представляє партію „Вільних демократів”, і є заступником міського голови, який цю політичну силу очолює. Якщо це справді не гра, а позиція, то після таких заяв і мер, і партія „Вільних демократів” повинні зробити наступний крок. Ми їм пропонуємо увійти до ради опозиційних сил Черкащини і спільно діяти в нинішній конкретній ситуації. А якщо це просто підігрування владі з перспективою до наступних парламентських виборів якоюсь лапкою зачепитися за опозиційну нішу, то ми в такі ігри грати не будемо, - заявив  Леонід Даценко.


Немає коментарів:

Дописати коментар