середу, 25 травня 2011 р.

Могильовщина в дії

Найкращі друзі провокаторів - міліціонери

Тетяна Воронцова, "Нова молодь Черкащини"
(Фото авторки статті)


(Дивіться повний фоторепортаж на нашому форумі "PRO ET CONTRA" наданий Наталею Писаревою ("ДЗВІН") та Тетяною Воронцовою)

Як всі вже давно зрозуміли (зокрема і по подіям у Львові), наша міліція на акціях протесту виконує роль прикриття для провокаторів і бандюків.
Тобто забезпечує їм свободу дій, а потім безпечний відхід у підворіття і геть з місця події. І паралельно негідники в погонах накидаються з наручниками на жертв провокаторів – їм потім вигадають якусь провину і наш продажний суд впаяє адмінарешт. Отже, схема проста і зрозуміла. У вівторок і черкаській міліції доручили повправлятися у подібних маневрах.

Гроші Тулубу на квиток до Донецька
Попри заборону проводити  24 травня народне віче на Соборній площі Черкас, об’єднана опозиція таки провела свій мітинг біля Драмтеатру. Виступи координатора ради опозиційних сил Леоніда Даценка, депутата міської ради, батьківщинівця Миколи Булатецького та інших зводились до одного: при владі на Черкащині антиукраїнська команда і її треба відправити назад у Донецьк. При цьому у шахтарську каску учасники акції збирали гроші на квиток голові ОДА Сергію Тулубу. Зібрали 37 грн. 53 коп. Цю каску вони потім залишили на сходах облдержадміністрації, оскільки влада до мітингувальників не вийшла і навіть зачинилася зсередини.


На поштовий стовп опозиція прилаштувала
вказівник „Донецьк”, „Харцизьк”
Учасники акції також покропили посаджену у квітні на клумбі біля ОДА картоплю дустом, подавивши на ній здоровецьких „донецьких” жуків, один з яких мав зірку Героя України. „Дивіться, які живучі. Ти йому голову відриваєш, а замість неї три виростає”, - пожартував Даценко. Від облдержадміністрації активісти перейшли до міськвиконкому, де на поштовому стовпі причепили вказівник „Донецьк-Харцизьк”, а потім, повертаючись до Театральної площі написали на синьому будівельному паркані навколо Соборної площі кілька патріотичних гасел.


Опозиційну картоплю покропили
від „донецьких” жуків
За пересуванням опозиції центром Черкас пильно слідкувало кілька десятків правоохорнців, але мітингувальники їм тільки дякували, що вони так пильно охороняють громадський порядок. 


Центральну площу Черкас запарканили від маніфестантів.
Але паркан став агітпарканом
Утім, міліція знала, чого чекала. Як, вочевидь, і було заплановано її начальством, після завершення акції на пішохідному переході між Соборним майданом і готелем „Черкаси” двоє невідомих молодиків у цивільному збили з ніг двох юнаків, що брали участь у мітингу і почали їх бити. За кілька секунд повалених на асфальт хлопців оточила міліція, закувала в наручники і, щедро даючи стусани, поволокла до вже готових відчинених „воронків”. Депутат обласної ради Юрій Громовський мало не за рукав ухопив одного з провокаторів бійки, вимагаючи від міліції затримати його і з’ясувати особу. Та, зрозуміло, цього ніхто робити не став.


Цього молодого чоловіка опозиційні лідери назвали організатором бійки.
Але міліція відмовилась встановлювати його особу
У запеклу сутичку вскочили Микола Булатецький, Леонід Даценко, Валерій Воротник та інші організатори мітингу і в буквальному сенсі цього слова відбили в правоохоронців своїх ошелешених прихильників. Зрештою, з хлопців зняли наручники і відпустили. Без пояснень і коментарів. На запитання журналістів працівник Управління громадської безпеки обласного УМВС відповів: „Вам Центр громадських зв’язків усе прокоментує”.

„Я переконаний, що інцидент, який виник в кінці нашого заходу був спровокований владою, щоб наша нормальна, цивілізована акція завершилася бійкою. Все тому, що ми насмілилися підійти до облдержадміністрації. Щоб показати протистояння українців проти українців, щоб потім обізвати нас маргіналами, нацистами, фашистами і знівелювати патріотичний мітинг об’єднаної опозиції Черкащини. Все це продовження того ж сценарію дискредитації опозиції, який був запущений 9 травня у Львові, потім була спроба викривити інформацію про події на Чернечій горі у Каневі 22 травня. Але усе відбувається зовсім навпаки: опозиція об’єднана, монолітна і щира у своїй боротьбі, а влада – провокатор і терорист”, - жорстко прокоментував Леонід Даценко.

Немає коментарів:

Дописати коментар