середу, 1 червня 2011 р.

Арештовано учасників мітингу 24 травня
Ігоря Сичова і Сергія Марченка


Наталя Писарева, "ДЗВІН"

(Фото Тетяни Воронцової, "Нова молодь Черкащини")
 
Уранці 1 червня у Черкасах міліція затримала двох учасників мітингу опозиції, який відбувся 24 травня, заступника голови обласної організації Української народної партії Ігоря Сичова та представника Автономних українських націоналістів Сергія Марченка.

Затриманих хлопців заводять до приміщення суду
Хлопцям інкримінують дрібне хуліганство, статтю 173. Під час мітингу опозиції вони розмалювали будівельний паркан, встановлений на Соборній площі Черкас. Сичов написав "Владу геть!", Марченко "Бунтуй! Кохай! Права не віддавай!" Того ж дня заступниця міського голови Любов Майборода заявляла, що паркан встановлений незаконно, без погодження з міськвиконкомом.

- До мене приїхали о 6 ранку, - розповідає Сергій Марченко. Він живе у Золотоноші. - Сказали шо маю адмінпорушення, повезли в Черкаси. Машину міліціонери заправляли за власний кошт. Привезли мене у Соснівський райвідділок.
До Сичова додому прийшли близько 8 ранку. Він живе у Черкасах по вулиці Можайського. Привезли у той же райвідділок.

Через дві години затриманих перевозять у Соснівський районний суд. По черзі заводять у кабінет судді Валерія Чепурного. Під дверима залишаються журналісти і депутати обласної ради, їх туди не пускають.

Ігор СИЧОВ (ліворуч) та Сергій МАРЧЕНКО перед кабінетом судді Чепурного В.П.
 - Мені ніхто навіть не сказав, що це був суд. Ми навіть громадського захисника не змогли попросити. - розповів згодом Марченко. - Суддя спитав, чи я не каюся. Я відповів, що мою провину мають довести. Тоді він порівняв мене з Донієм (народний депутат від НУНС, учасник "революції на граніті"), сказав, що той голодував і нічого в нього не вийшло, то я закінчу так само. Нашу акцію називав цирком.

Із кабінету судді виходить молодий хлопець у цивільному, каже що пішов по наручники.

Сичова і Марченка заводять у кімнату для оголошення рішень. Згодом виводять через чорний хід. Їх повезли у ізолятор тимчасового утримання. Дали адміністративний арешт на 3 доби. Коли журналісти пішли до судді у кабінет, щоб узяти постанову, секретарка сказала що його нема і коли буде невідомо.

- Ми будемо оскаржувати дії міліції, - повідомив екс-голова обласного УМВС, а нині голова виконкому обласної "Нашої України" генерал Микола Каплій. - І травня і сьогодні правоохоронці діяли з порушення закону. Зараз брираємо факти, подамо їх у прокуратуру.

"ДЗВІН" просить читачів з розумінням поставитись до того, що ми чи не останніми в місті публікуємо допис з приводу затримання Ігоря та Сергія, бо наш колектив був зайнятий сьогодні починаючи з 6:00 ранку безпосередньо долею наших молодих побратимів.

Немає коментарів:

Дописати коментар