вівторок, 14 червня 2011 р.

Похід у суд

Даценку не знадобився                     
„тривожний чемоданчик”


Тетяна Воронцова, "Нова молодь Черкащини"



На чергову прес-конференцію лідер черкаської опозиції Леонід Даценко прийшов з великою картатою торбою, в якій були акуратно складені речі першої необхідності: мило, зубна щітка, рушник тощо.

Леонід Даценко перед будівлею суду
з "арештантським баулом"
- Такий „тривожний чемоданчик” (його ще називають "баулом", прим. "Дзвону") сьогодні має увійти в моду представників опозиції, оскільки кожен має бути готовим до виклику в міліцію, прокуратуру чи суд, звідки може одразу потрапити за грати, як-то було з двома нашими молодими активістами Ігорем Сичовим та Сергієм Марченком, - напівжартома розповів Даценко. – Тож сьогодні, вирушаючи до суду за повісткою, я прихопив з собою все необхідне. 

Опозиціонера викликали на 9-ту ранку до Соснівського райсуду, оскільки проти нього міліція склала адміністративні матеріали за ч.1 ст. 185 – порушення порядку організації та проведення зборів, мітингів, вуличних походів та демонстрацій. Утім, вивчивши уважно міліцейську теку на Даценка, суддя прийшов до висновку, що карати його немає за що.

- По-перше, рішення суду про заборону проведення мітингу на Соборній площі на момент акції ще не вступило в законну силу. По-друге, ми подали ще три заявки на проведення заходів на Театральній площі, на сходах біля облдержадміністрації та біля міськвиконкому, і їх не було оскаржено. Тож суддя прийняв рішення звільнити нас від будь-якої відповідальності, оскільки ми нічого не порушили. Залишається питання, а про що тоді останні три тижні трубила міліція і прокуратура? Тепер у нас немає сумніву, що правоохоронці виконують завдання влади по переслідуванню і залякуванню представників опозиції. Зверніть увагу, при цьому напад невідомих на двох активістів після мітингу ніхто не розслідує, - наголосив Даценко.



Він вважає, що на цьому міліція не зупиниться, адже вже озвучила імена своїх потенційних „жертв”: депутат міськради Микола Булатецький, який перешкоджав працівникам міліції в’язати побитих хлопців після мітингу, та Валерій Воротнік, який нібито вдарив по руці міліціонера в цивільному, який вів оперативну зйомку.

- Цей пошук „ворогів народу” спрямований на одне – відволікти увагу громадськості від провальної соціально-економічної політики уряду „азарових-табачників” та місцевої команди „тулубівців”, - вважає Даценко.

Одначе, за його словами, владі теж варто було б потурбуватися про свої „тривожні чемоданчики”, оскільки її політичний „безпрєдєл” і влаштована соціальна катастрофа можуть довести остаточно розгніваний народ.

Немає коментарів:

Дописати коментар