середу, 6 липня 2011 р.

Чому влада зносить «Робінзон», а не царські села?


Тетяна Воронцова, "Нова молодь Черкащини"
(Фото з сайту "Прочерк")





Якусь вибіркову принциповість демонструє черкаська влада, зосередивши всю свою боротьбу із незаконною забудовою прибережної смуги Дніпра виключно на розважальних закладах. Про це заявив лідер об`єднаної опозиції Черкащини Леонід Даценко.

«Сьогодні після низки судових рішень виконавча служба приступила до демонтажу прибережного кафе «Робінзон» у Черкасах. Попри протести власників та працівників закладу, які зі своїми транспарантами вийшли до облдержадміністрації,  роботи виконано майже наполовину. Представники влади говорять, що все відбувається згідно закону, - розповів Леонід Даценко. - Однак, коли пересічні черкащани і опозиція вимагали від влади наведення порядку на берегах Дніпра, малися на увазі фешенебельні царські села, з намитими косами і височенними парканами, що обступили річку з обох боків і нерідко закрили місцевим жителям доступ до води. Але ці райські куточки якраз ніхто і не зачіпає, бо вже озвучено, що наступними після «Робінзона» стануть кафе «Бочка» і «Рив`єра».
Наївність!...
Звичайна людська наївність просити "Будьдозера" щоб зупинився!
Звісно, вважає Даценко, у придніпровських "хатинок" є власники, а ці люди далеко не останні в області, це ті ж представники правоохоронних органів, високопоставлені чиновники та наближені до влади бізнесмени.

«Я глибоко сумніваюсь, що до всіх цих «дачних кооперативів», «спортивно-оздоровчих комплексів» та «місць для сінокосів», як вони іменуються за документами, хоч колись дійдуть бульдозери. Адже за цими VIP-поселеннями стоять великі зв`язки і гроші. Тому влада, щоб показати хоч якийсь результат у задекларованій боротьбі, воює зі слабшими супротивниками, які не можуть «порішать» в судах питання на свою користь. Згадати хоча б всім відомий в Черкасах кооператив «Береговий», де живе чимало представників черкаської еліти. Там практично до води підведено комунальні мережі, газ, електролінію, що суворо заборонено природоохоронним законодавством, але всі слабкі спроби добитись через суд його знесення закінчились нічим,» - переконаний Даценко.
На його думку, цинізм влади полягає ще й у тому, що вона згортає якраз місця загального відпочинку, до яких мають доступ всі черкащани, бо не обов`язково щось купувати, щоб відпочивати на облаштованому, чистому і культурному пляжі тієї ж «Рив`єри» чи "Робінзона".

«Я не здивуюсь, якщо через деякий час на очищених земельних ділянках вже «цілком законно»  з`являться подібні кафе з іншими власниками або нові котеджні містечка. Бо в діях влади не прослідковується бажання покінчити з цілим явищем: берег Дніпра продовжують розбирати, від Канева до Чигирина по обидва боки майже не залишилось вільних ділянок, але ніхто не з`ясовує, кому належать ці ділянки, якщо чиновникам та правоохоронцям, то на яких підставах вони удостоїлись такої привабливої і дорогої власності? А, може, це хабарі за якісь поступки? А, може, були задіяні злочинні схеми? Ніхто не цікавиться, хто підписував документи по відведенню земельних ділянок, чому капітальних споруд, які заборонено будувати в прибережній смузі, не бачить прокуратура та екологи? Ви чули, щоб навіть за появу того ж «Робінзона» було покарано хоч якогось чиновника? Я – ні. А раз цей заклад стільки років працював без необхідних дозволів, то хтось мав би понести за це відповідальність. Але ніхто так глибоко не копає. Думаю, питання чому, риторичне,» - підкреслює лідер опозиції.

Немає коментарів:

Дописати коментар