вівторок, 5 липня 2011 р.

Захищаючи Тимошенко, ми захищаємо українську демократію!

Тетяна Воронцова, "Нова молодь Черкащини"



 Фронт боротьби за демократичну і цивілізовану Україну сьогодні пролягає через Печерський (як тепер його називають люди – «печерний»!) районний суд Києва, де триває судилище над лідером найбільшої опозиційної партії «Батьківщина» Юлією Тимошенко. Адже саме цим процесом режим Януковича хоче продемонструвати свою силу і всевладність. Так вважає координатор ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко.

«Українська влада використовує білоруські чернетки Лукашенка у боротьбі з опозицією: влаштовує псевдодемократичний судовий процес, створює ілюзію відкритості і прозорості, хоча насправді рішення приймаються не в нарадчих кімнатах суду, а в Адміністрації Президента, - наголошує Леонід Даценко. - Влада поспішає розправитись з лідером БЮТ, оскільки добре усвідомлює, що Юлія Тимошенко – це та стратегічна барикада, здолавши яку можна говорити про зачищення опозиційного політичного табору.

Далі все відбудеться стрімко і нахабно: услід за лідером «Батьківщини» за тим же сценарієм за гратами можуть опинятися особливо норовливі опозиціонери, а більш поступливі просто зникнуть з політичного небосхилу. Розчарування людей лише пришвидшить панування повної і безальтернативної однопартійності. Якщо хтось із опозиційних політиків сподівається, що займе спорожніле місце Тимошенко – він глибоко помиляється: Янукович цього не допустить, бо прагне повного одноосібного панування.»
Тому, на думку координатора об`єднаної опозиції Черкащини, зараз не час для вичікування і політичних торгів. Сьогодні необхідно виступити єдиним опозиційним військом, адже розрізненими загонами цю донецьку навалу не здолати.


«На Черкащині ми створили такий єдиний опозиційний фронт, і за реакцією місцевої влади бачимо, що наша згуртованість їй найбільше дошкуляє і турбує. Вона бачить в нас небезпечного і сильного опонента, оскільки своїми злагодженими діями демократичні сили цілком здатні подолати зневіру в українському суспільстві і повернути довіру громадян, яку після помаранчевої революції було розгублено. 
Тому, як би хто з відомих опозиційних діячів не ставився особисто до Юлії Тимошенко, до її діяльності, повинен відкласти вбік свої амбіції, забути образи і стати пліч-о-пліч в боротьбі за українську справу, за демократичні цінності» - переконаний Леонід Даценко, нагадавши призабуте гасло Майдану - "Тільки разом ми сила!"

Немає коментарів:

Дописати коментар