вівторок, 12 липня 2011 р.

Стрілець УНСО. Назавжди.


     Патріотична Черкащина глибоко вражена передчасною смертю голови виконкому УНА-УНСО, нашого земляка і побратима Руслана Зайченка. На  сайті його організації про нього сказано: „стрілець УНСО”. За цим простим визначенням великий зміст: цей чоловік був одним із лідерів передового загону борців за незалежність України, за становлення української політичної нації. Вони першими йшли на національні барикади, і стали першими політв’язнями новітньої української доби.

      Руслан Зайченко - учень і молодший соратник таких потужних і відомих символів національно-визвольного руху як Анатолій Лупиніс та Данило Нарбут. Мужній і надійний, непохитний у своїх поглядах. У своїй офіційній автобіографії, складеній для участі у виборах, писав: „Я, Зайченко Руслан Петрович, українець, унсовець, із станових козаків...”. Гострий на язик, веселий і дотепний, як і належить козаку.

    Войовничий жарт, який він любив повторювать: „На іржавих бетеерах, від заправки до заправки, ми пройдемо всю Європу”, -- сприймався як своєрідний гасло українського відродження і перемоги.

    Ми глибоко сумуємо з приводу цієї втрати, адже Україні сьогодні, як ніколи, потрібні такі незламні бійці і лідери. Його ім’я назавжди вписане в історію українського патріотичного руху, він назавжди залишиться в нашій пам’яті як справжній, а не титулований владою герой України.

       Висловлюємо глибоке співчуття рідним, близьким, друзям та побратимам Руслана.
       
       Рада опозиційних сил Черкащини
       та колектив газети „Нова молодь Черкащини”

Немає коментарів:

Дописати коментар