середу, 13 липня 2011 р.

Опозиція змусила владу виправдовуватись і
. . . ремонтувати Соборну площу!


Тетяна Воронцова, "Нова молодь Черкащини"



Головним своїм досягненням за підсумками політичного сезону черкаська об’єднана опозиція вважає те, що обласна влада визнала її існування і змушена зважати на її думку.

- Ще півроку тому розрізнена черкаська опозиція не впливала на діяльність влади апріорі. Тому влада не реагувала на всі акції окремих партій і громадських організацій. Після злагоджених спільних дій опозиційних сил вона мусить відповідати на питання, які ми перед нею ставимо, - підсумував свою роботу голова координаційної ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко. А депутат Черкаської міськради Володимир Мамалига додав, що „якраз завдяки діяльності об’єднаної опозиції за чотири місяці роботи з’явився діалог з владою”.


- Він ведеться поки що через засоби масової інформації, але сама діяльність об’єднаної опозиції примусила представників влади виправдовуватись. Тому з’являється велике інтерв’ю голови облдержадміністрації у кількох обласних газетах, інтерв’ю прокурорів, - констатував Володимир Мамалига. 

- А ще, завдяки активізації роботи опозиції, розпочалася реконструкція Соборної площі. А так, невідомо, скільки ще б люди топтали старі плити, - пожартував голова громадськї організації „Воля ХХІ” Назар Обідзінський. 

Утім, не такого „діалогу” прагне опозиція, вона наполягає на конструктивній співпраці.

- Ми ніколи не підемо у цю владу, не станемо членами цієї команди, однак ми прагнемо покращення добробуту черкащан, тож готові поділитися з владою своїм досвідом, своїм баченням вирішення проблем. Утім, з часу свого призначення Сергій Тулуб жодного разу не зустрівся навіть з представниками громадських організацій, я вже мовчу про політичні партії. А ми бачимо, що соціально-економічна ситуація в області загострюється. Проголошені головою облдержадміністрації обіцянки не виконуються: дороги страшні, тарифи на послуги ЖКГ зростають з незрозумілих причин, з роботи виганяють цілі колективи газет і закривають опозиційні телеканали, замість царських сіл понад Дніпром демонтують загальнодоступні ресторани, з області тікають інвестори, як завод „Богдан” чи скаржаться на переслідування, як „НІБУЛОН”. Ми черговий раз, образно кажучи, простягуємо руку владі, щоб всім разом вийти з цієї непростої ситуації. Бо заганяння суспільства в глухий кут дає поштовхи до некерованих виступів, бунтів, що можуть знести і владу, і опозицію, поховати перспективу для українців, - переконаний Даценко.

Крок назустріч владі робить опозиція і анонсуючи свої заходи до Дня незалежності.

- Можливий варіант, якщо влада погодиться – провести спільну акцію і показати суспільству, що ми не вороги українській державі та незалежності, - заявив Леонід Даценко. – Ми не будемо займати радикально-агресивну позицію, незрозумілу більшості суспільства. Але не дуже віримо, що влада готова вийти до людей поряд з опозицією.


Немає коментарів:

Дописати коментар