понеділок, 8 серпня 2011 р.

Бойова готовність

Черкаська опозиція переходить в режим повної «бойової» готовності і відтепер буде працювати у форматі революційних штабів. Про це на мітингу на підтримку лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко, що відбувся у понеділок на Театральній площі Черкас, заявив голова координаційної ради опозиційних сил Леонід Даценко.


«Наша акція буде безстроковою, ми будемо протестувати доти, доки влада не повернеться до демократичних норм. Хочемо нагадати, що Черкащина на останніх президентських виборах проголосувала за Юлію Тимошенко, тож сьогодні ми не маємо права промовчати. Черкащина завжди була осердям усіх національно-визвольних рухів, тож ми маємо показати приклад згуртованості і тепер,» - наголосив Даценко.

Варто зазначити, що спочатку мітинг планувався як акція на підтримку грузинського народу, який рівно три роки тому витримав збройний удар Росії, але арешт Тимошенко підкорегував зміст заходу.

Як підкреслив Леонід Даценко, аналогічні до грузинських окупаційні процеси тривають і  в Україні. 

«Суть їх однакова – як і в тієї орди, що прийшла на грузинські землі. Ці окупанти проводять геноцид українського народу через свої реформи. Арешти опозиційних діячів свідчать, що ця влада не зупиниться ні перед чим у створенні окупаційної ординської влади на цій землі, – сказав він і закликав усіх згуртуватися в єдину опозиційну українську силу, виходити на майдан в Черкасах та Києві. 

«Юлія Тимошенко витримала дуже багато випробувань у своєму житті, - заявила депутат Черкаської міської ради, лідер міської організації «Батьківщини» Наталія Коваленко, -  Це вже вдруге вона потрапляє за грати, але її не зламає тюрма. І ті зради політиків, які вийшли на найвищу політичну орбіту завдяки її імені, а зараз починають встромляти ножа в спину, – зробили її тільки сильнішою.  Ми маємо сьогодні стати на захист не просто Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політв`язнів, ми мусимо захистити незалежність України та право кожного українця жити в демократичній цивілізованій країні. Адже не випадково влада заарештувала найпотужнішого в країні політика саме напередодні 20-ої річниці незалежності. Це перевірка суспільства і міжнародної спільноти. Якщо ми всі промовчимо – завтра прийдуть по нас».

Пізніше на прес-конференції Наталія Коваленко подякувала черкащанам за готовність до боротьби і продемонструвала  спеціальний зошит, де кожен черкащанин може вписати побажання чи слова підтримки Юлії Тимошенко. Ще на мітингу кілька десятків пересічних черкащан, громадських і політичних діячів, як-то Михайло Вакуленко, голова міської організації «Свобода» чи екс-мер Черкас Анатолій Волошин, написали туди теплі слова підтримки Юлії Тимошенко. Наталія Коваленко пообіцяла, що цей зошит потім арештантці обов’язково передадуть особисто. 

«Все минає, але віра, надія, підтримка прихильників назавжди залишиться в її серці. Ми знаємо, що разом ми обов`язково переможемо» – зазначила вона, а керівник виконкому обласної організації «Нашої України» Микола Каплій додав, що разом опозиційні сили завжди перемагали.

«30 років я пропрацював в правоохоронних органах і не пам`ятаю, щоб навіть кримінальних злочинців заарештовували в залі суду. Арештом Тимошенко влада створила прецидент, тож сьогодні ми всі повинні забути про політичні чвари і виступити єдиним фронтом. На Черкащині ми вже об`єднались і показуємо приклад усій Україні,» - підсумував Каплій.


Тетяна ВОРОНЦОВА

Немає коментарів:

Дописати коментар