вівторок, 16 серпня 2011 р.

Одарич відкриває магазин „Все по 30 грн.”?

З коментарем "Дзвону"


Мер Черкас презентував нову фішку до Дня незалежності: синьо-жовті прапорці, які кріпляться до бокового скла автомобіля. 

- Мерія замовила 2000 жовто-блакитних прапорців зі спеціальним кріпленням, яке надійно тримається на склі автомобіля. І я запрошую кожного водія долучитись до цієї цікавої акції і прикрасити свої авто у святковий день, – радісно повідомив Сергій Одарич. Придбати прапорець можна буде на вулицях міста у розповсюджувачів преси, а також на першому поверсі міськвиконкому. Ціна - 30 грн. за штуку, собівартість, як каже Одарич, 23 гривні. 


Мер запевняє, що місто на прапорцях не зароблятиме, воно просто сформулювало ідею і знайшло підприємців, які внесуть передоплату за прапорці і будуть їх реалізовувати. Що це за підприємці, мер розповідати не схотів. Воно й не дивно, бо на сайтах українських виробників подібні святкові аксесуари оптом можна знайти по 6 грн. за штуку, тож ціна черкаських символічних прикрас далеко не символічна. 

Тобто мер агітує черкащан купувати за 30 гривень те, що, з усіма торговими і транспортними накрутками має коштувати не більше 10 гривень. Як відомо, в народі така поведінка називається „розвести лохів”. 

В соціальних мережах народ закипає гнівом: мер явно не розуміє, що 30 гривень – дика ціна для такого товару, тож акція приречена на провал. А ще люди сміються, бо Одарич чомусь демонструє дивну любов до цієї цифри – на день міста мерія продавала кахлі на фотостіні в Долині троянд теж за 30 гривень. 

Оскільки в Черкасах вже є крамниці „Все по 3 грн.” і „Все по 8 грн.”, то крамниця Одарича називатиметься „Все по 30 грн.”.


Тетяна ВОРОНЦОВА

Коментар "Дзвону":
  
"Десь у одній дуже відомій книзі ми з Вами вже про цифру 30 читали... І потяг саме до цієї суми став фатальним для головного антигероя тої безсмертної  оповіді...
Безумовно, що тодішні шекелі ("срібники") - це не сучасні українські гривні,  проте з огляду на "суперпрагматичну", а чесно кажучи, боязку і запопадливу позицію вільних (від совісті?) демократів С.Одарича перед волею прокуратора... вибачте, губернатора  Черкащини Тулуба, певні аналогії провести не так вже й важко!.. 
Майже по Фрейду... Якщо не по Біблії."

Немає коментарів:

Дописати коментар