вівторок, 13 вересня 2011 р.

„Батьківщина” та „Фронт змін” у Черкаській обласній раді об`єднали зусилля

Фракції «Батьківщини» та «Фронту змін» у Черкаській обласній раді сьогодні на сесії зробили заяву, що об`єднають свої депутатські зусилля у боротьбі з владою.

Володимир ГРЕСЬ
«Нинішня ситуація в Україні ставить всі здорові демократичні сили перед вибором: або об`єднати свої зусилля в протидії владі, що прагне до авторитаризму, або бути знищеними по одинці. В Черкаській області вже створена і діє рада опозиційних сил, і її активна робота засвідчує, що коли мова йде про відстоювання засад громадянського суспільства, прав і свобод черкащан, тоді ніхто не говорить про дрібні ідеологічні відмінності. Єдина мета контролювати і стримувати владу згуртувала Черкаські обласні організації ВО „Батьківщина”, „Фронту змін”, ВО „Свобода”, Української народної партії, Народного руху України, партії „За Україну", „Нашої України”, УНА, ПРП, партії Пенсіонерів України та низки громадських організацій, - зазначив у виступі голова фракції «Батьківщина» Володимир Гресь - Ми, депутати від фракцій „Батьківщина” та „Фронт змін” заявляємо, що відсьогодні, як обрані громадою представники своїх політичних сил, також об`єднуємо зусилля, будемо скоординовано і  послідовно відстоювати позицію Ради опозиційних сил Черкащини в Черкаській обласній раді, спільно працювати на благо черкащан. Ми переконані, що голос сконсолідованих опозиційних сил, яких на Черкащині традиційно підтримує більша частка населення, влада не матиме права ігнорувати.»

А напередодні депутати двох фракцій провели прес-конференцію, де підрахували, що 21 багнет батьківщинівців, 5 «Фронту змін» та ще 6 – 7 позафракційних, які виявлять бажання приєднатись до опозиції в облраді, дадуть можливість більш організовано і дієво опонувати провладній коаліції в обласній раді.


«Наступний крок – об`єднати в спільні депутатські групи депутатів від опозиційних сил в районних радах області. А потім скоординувати свою роботу так, щоб на кожному виборчому окрузі Черкащини був єдиний кандидат від об`єднаної опозиції», - підсумував координатор черкаської опозиції Леонід Даценко.
Що ж до найближчих планів «бойових дій», то їх об`єднана опозиція поки що не розкрила, щоб влада заздалегідь не заборонила акції протесту, як це було вже не раз. Однак Леонід Даценко повідомив, що всі учасники об`єднання мають намір спільно виїхати до Києва і взяти участь у мітингах протесту під Печерським районним судом.

Немає коментарів:

Дописати коментар