вівторок, 13 вересня 2011 р.

Черкаські депутати просять Президента схаменутись і відпустити Тимошенко


Депутати Черкаської облради із фракцій «Батьківщина» та «Фронт змін» зачитали на сесії звернення до Президента Віктора Януковича, в якому попередили, що народ довго терпіти наругу не буде.

«Судилище над лідерами опозиції в Україні красномовно засвідчує, що нинішня влада вже награлася у фасадну демократію і держава стрімко наближається до диктатури. Заради втримання суспільства в покорі владці готові застосувати весь набір репресивних методів, починаючи від тотальної брехні про реальний стан справ у країні і закінчуючи знищенням будь-якого спротиву,» - заявили опозиційні фракції.

«Сьогодні влада вже навіть не вдає, що у справі Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших  дотримується хоча б формального правосуддя. Правлячий режим відверто ігнорує закони своєї країни, вимоги  Заходу, навіть різку реакцію Росії.

Ані українці, ані міжнародна спільнота так і не почули викриття багаторічних корупційних україно-російських газових схем. Газові оборудки ретельно
приховуються нинішньою владою, так само, як це робилося всіма її попередниками.
Тому про істину зокрема у справі Юлії Тимошенко не йдеться. Режим відкрито продемонстрував те, що було зрозуміло давно: процес над лідером опозиції є способом відвернути увагу громадян від діянь нинішньої влади і методом залякування суспільства.

Влада подає чіткий сигнал суспільству: хто не підкоряється - того чекає політична розправа. Утім, історія свідчить, що такий шлях веде і до знищення самої влади, і до руйнування держави.

Ми закликаємо Президента та правлячу коаліцію в парламенті зупинитися, доки процес розхитування підвалин демократії і державності не став некерованим.
Ми також розуміємо, що єдина мова, на яку ще зважає влада – це консолідована сила народу, тому звертаємось до черкащан активно протидіяти наступу диктатури, щоб нагадати владі, кому вона мусить служити.» - йдеться у зверненні.

Фракції ВО "Батьківщина" та "Фронт змін" Черкаської обласної ради

Немає коментарів:

Дописати коментар