середу, 14 вересня 2011 р.

Верх цинізму: Лук’янець про плюндрування пам’ятника жертвам Голодомору

Плюндрування черкаських пам’ятників Богдану Хмельницькому та жертвам Голодомору стала темою для короткої дискусії на засіданні Черкаської облради.



Депутат фракції „Батьківщина” Валентина Коваленко нагадала депкорпусу, що напередодні 20-ї річниці Незалежності невідомі вандали вдруге обписали монумент Богдану Хмельницькому у селищі Іркліїв Чорнобаївського району та втретє меморіал жертвам Голодомору у Першотравневому парку Черкас. В обох випадках правоохоронці так і не знайшли винних, тож депутати від опозиції ще раз звернулись до міліції, СБУ та прокуратури з вимогою провести розслідування.

На виступ Коваленко дивно відреагував член фракції Литвина Володимир Лук’янець. Він емоційно закинув представникам опозиції, що ті „перші почали”, демонтувавши пам’ятник Леніну у Черкасах. Мовляв, „як злодії” зняли фігуру вождя світового пролетаріату, а тепер скаржитесь, що ваші святині нищать! У викривальному запалі пан Лук’янець навіть забув, що черкаського Леніна знімали за рішенням міськвиконкому і порівнювати цю подію з плюндруванням монумента жертвам Голодомору, якнайменше, дуже сумнівна паралель. До речі, навіть обласна фракція комуністів до таких аналогій не вдається, розуміючи їх цинічне звучання.

Одначе Володимир Лук’янець сьогодні став чи не найревнішим сторожем радянського минулого і бояном новоявлених генсеків. Цікаво, куди заведе ця еволюція екс-губернатора Кучмівської епохи?


Тетяна Воронцова   

Немає коментарів:

Дописати коментар