середу, 7 вересня 2011 р.

Поки черкаські дороги перетворюються в обласну дитячу лікарню, Майборода впіймала губернатора на брехні і марнославстві


Любов Майборода,  заступник міського голови Черкас, вважає, що випуском муніципальних облігацій на 60 млн. грн. нинішній мер Черкас  Сергій Одарич «підставляє» і наступного міського голову, і наступну міську раду, і громаду міста, оскільки через п`ять років кредит може стати справжнім фінансовим зашморгом для міста, адже до 2016 року нам доведеться повертати вже не тільки позичені 60 млн. грн., а ще близько 40 млн. грн.  відсотків.

–Де ми візьмемо ці гроші? Має бути фінансовий план, чітко показано, яким чином ми знайдемо ці кошти.  Фактично ми цими добрими намірами підставляємо наступну мерію, міського голову та депутатів міської ради. Відповідати будемо ми всі, адже це кошти, які доведеться взяти з освіти, медицини. Чи місто просто чекає дефолт, – сказала Майборода.

При цьому, заступник мера боїться, що гроші будуть використані не зовсім прозоро.
 - Я б дуже не хотіла, щоб черкаські дороги перетворились на чергову обласну дитячу лікарню, яку вже тридцять років будують, вгепали туди сотні тисяч гривень, а вона досі не відкрита, - натякнула заступник мера на імовірний дерибан «дорожної» позички мерії.

Також за словами депутата обласної  ради Майбороди влада і в області, і в місті діє за принципом «задоволення інтересів багатих за рахунок бідних».


На її думку, бюджет – це джерело соціального захисту населення. А міська рада має робити все, щоб захистити малозахищені верстви громадян. Для прикладу Майборода згадала марнотратство міськради,коли депутати забрали кошти для ремонту каналізації і водопровідних мереж в РОЦ «Астра», а майже 300 тисяч гривень спрямували на реконструкцію Соборної площі. Хоч губернатор Сергій Тулуб запевняв, що реконструкція проводитиметьсяся за кошти спонсорів.

Так само бюджети міста та області на догоду амбіціям двох людей ( міського голови Черкас і голови ОДА),  фінансують реконструкцію центрального стадіону Черкас. Хоч, швидше за все, стадіон готують під спортивний клуб «Славутич», почесним президентом якого є Сергій Тулуб.

– 2,5 млн. грн. виділяються з міського та обласного бюджету на реконструкцію стадіону. У Сергія Борисовича є ідея зробити Черкаси містом успіху лише тоді, коли буде такий клуб, як «Славутич». Спитайте, чи необхідний справді цей клубі, чи за бюджетні кошти це треба робити? – сказала Любов Володимирівна.

Також абсолютно зайвими вважає Любов Майборода витрати на святкування Дня міста та Дня Незалежності, витрати бюджетних коштів на реконструкцію річкового вокзалу.

Тетяна Воронцова

Немає коментарів:

Дописати коментар