вівторок, 4 жовтня 2011 р.

Непісяючий хлопчик з озера Ріца


Передмова. 
Черкаське "озеро Ріца" - це зовсім не озеро, а смердюча штучна водойма, у якій збираються ливневі стоки з причини відсутності ливневої каналізації. Потім ці стоки відкачуються та зливаються у міську зливову каналізацію Черкас.

  Сьогодні був на сесійному засіданні міської ради. Як к для депутата - усе нормально.Коаліція з вільних регіоналів рухається по порядку денному з віртуозністю трактора "Бєларусь", опозиція (і я разом з нею) з маніакальною впертістю камікадзе намагається розтлумачити "особо одарьонним" принципи законності та здорового глузду. 
Але: або пояснюємо незрозуміло, що є неправдою?
Або: не можуть зрозуміти, бо тупі, що також є неправдою, бо спілкувався з переважною більшістю теперішніх провладних депутатів до "покращення життя вже сьогодні"?
Або: сказано їм голосом зверху нічого не чути, нічого не бачити і нікому нічого не казати. А просто голосувати, як скажуть, та сопіти у дві дірки кожен.

А хто правильно розуміє і ритмічно сопить, той вже має свій скромний бонус. Промовчу про одаричевських ПВД-ешників, які вже давно при справі та при тарілці з супом. Скажу про коаліціантів, руками яких Одарич реалізовує проект "Черкаси- місто успіху киян, дніпропетровців, донеччан та прочих мошенських ніжинців".

Першим зловив удачу за хвоста Вітя Горкун, якого з переляку та по причині абсолютної інертності та неконкурентноздатності по відношенню до О.С.О. призначили секретарем Черкаської міської ради. Зразу і машинка нова намалювалася, і дітки вчитися у  США не проти, і не треба вже самогон з роботягами на капоті пити. 
Але саме головне... Зразу ж знайшлося у бюджеті 370 тисяч на спортивні майданчики у виборчому окрузі біля Залізничного вокзалу, де Вітя вже три скликання був депутатом і старі "совкові" іржаві майданчики його серце не рвали і не краяли. Навіщо пенсіонерам дахи, шви та козирьки на під'їздах? Спорт - це довгі роки життя черкаського пенсіонера. От і відкривають для виборців спортивні майданчики, звичайно ж коштом бюджету. Прокуратура, звичайно, поки що промовчить, але дії посадових осіб на предмет корупції перевірить безсумнівно. Бо вже через день Сергій Отрешко, голова фракції і міської організації ПР ( за випадковим збігом обставин голова бюджетної комісії Черкаської міської ради) на сесії, звично зашарівшись та "колупаючись пальцем глину у печі", просить депутатів дати 800 тисяч на проблеми "озера Ріца", яке розташоване також на окрузі Горкуна, за сто метрів від урочисто відкритих майданчиків.

І що Ви думаєте - відмовили? Відмовити Горкуну та Отрешку? Дали за рахунок освітлення дворів "хрущьоб" у тому ж окрузі Горкуна. Вітя Горкун поставить собі плюсик на наступних виборах і може знову стане міським депутатом, а Сергій Отрешко війде в пям'ять черкаського народу не як видний регіонал (про що він нікому нічого не каже у своїй нав'язливій піар-кампанії), а як незламний борець з брудними каналізаційними стоками та рятівник черкащан від страху потонути у лайні. А там, хоч на черкаського міського голову, хоч на нардепа.
Тож творити добро за рахунок самого ж електорату у черкаських регіоналів вже виходить як у заправського наперсточника. Школа життя... Та й талант не проп'єш. Гляди, вдячні мешканці незабаром підуть із капелюхом по під'їздах на Привокзальній. Це, звичайно, не бюджет ділити, але на залізобетонну фігуру улюбленого "Непісяючого хлопця" посеред озера "Ріца" точно назбирають. Слава - вона і на Привокзальній слава...А чому саме "Непісяючий...", спитаєте Ви?  Тому що терпить разом з виборцями до "покращення життя вже сьогодні".

Ну і на завершення про те саме " проп'єш"!!! Понад дві години сперечалися депутати навколо рішення про обмеження у Черкасах торгівлі алкоголем. Ну зрозуміло, що ПВД-ешники не підтримали моєї пропозиції про заборону торгівлі у парках і скверах. Вони ж у парки і сквери, напевно, лише для цього і ходять!? Але коли у поіменному режимі опозиція та команда ПВД голосувала за обмеження, а регіонали в особах Отрешків, Горкунів та інших білих з блакитними скромно утрималися, вже виникає багато запитань.

Чому голова комісії з питань охорони здоров'я Черкаської міської ради Ігор Валовий проти обмеження продажу алкоголю у Черкасах? Більше горілки - більше асигнувань на медицину - більше грошей?

Чому секретар Черкаської міської ради проти обмеження продажу алкоголю у Черкасах? П'яних мужиків з Привокзальної легше переконати голосувати за біло-блакитного, але такого рідного та близького Горкуна?

Чому голова фракції та голова Черкаської міської організації ПР Сергій Отрешко проти обмеження продажу алкоголю у Черкасах? На участь у майбутніх виборах потрібні великі гроші, які можуть виділити господарі торгівельних мереж та нічних клубів з ресторанами?

Втім, дивуватися маю не я. Я особисто вже давно не дивуюся принциповості цієї публіки. Я завжди знав, що з лайна кулі не вийде. як її та їх не фарбуй. Настає час дивуватися виборцям, які через діряві дахи та шви на власній шкірі незабаром відчують "покращеня життя вже сьогодні". І дуже здивуються донецькі "благодєтєлі" черкаських "Павліків Морозових", які навіть не встигнуть кліпнути оком, як ще до нових виборів їхні "партайгеноссе" опиняться не лише по інший бік барикад, але й по інший бік харчового ланцюга. І , головне, у душі будуть дуже вдячні лоховатим донецьким за надану можливість пожити у гаремі. І сил набралися, і досвіду. А головне - діждалися свого часу. Але то вже тема для іншої п'єси!
  

Немає коментарів:

Дописати коментар