вівторок, 1 листопада 2011 р.

Голів РДА звільнили, бо не вміли працювати «по бєзпрєдєлу»?

За півтора року роботи на Черкащині донецької команди Сергія Тулуба водорозділ між «своїми» і «чужими» регіоналами так і не був подоланий. Так вважає координатор об`єднаної опозиції області Леонід Даценко.

«Останнім прикладом є нібито добровільне звільнення з посад двох голів райдержадміністрацій. Обидва вони написали заяви за власним бажанням, що, погодьтесь, досить рідкісне явище серед посадовців такого рівня. Жоден при цьому не коментує причин такого рішення, і йде, по суті, в нікуди, бо не має іншої роботи, а це свідчить лише про одне – на них тиснули і вони бояться навіть говорити про те, з якими завданнями не впорались,» - заявив Леонід Даценко.

На його думку, завдання ці, напевне, не були пов`язані з виконанням їхніх офіційних посадових обов`язків, бо за показниками роботи райони виглядають цілком пристойно.

«Ходять розмови, що городищенський голова райдержадміністрації Віталій Ворітько мусив забезпечити відведення сільськогосподарських угідь одному впливовому регіоналу, який займається сільськогосподарським бізнесом, а тальнівський голова повинен був забезпечити «правильні» довибори. Обидва не впорались, бо не готові працювати «по бєзпрєдєлу», як від них вимагали, - зазначив Даценко. – Тому хочу ще раз наголосить, що місцева регіональна партійна і управлінська еліта так і не заслужила довіру губернатора, її в будь-який момент можуть «пустити під ніж». Таким чином ще й продемонструвавши нібито партійну принциповість, що карають чиновників за недоліки в роботі. Мовляв, дивіться: ми звільняємо своїх, це демократія і прагнення до порядку. А насправді кожен із дійсно «своїх» залишається затребуваний чи то на посаді голови РДА, чи то на вищій посаді керівника управління ОДА, як той же Калашников. Попри «бульдозерний» стиль роботи, відверту некомпетентність і хамство. Такий кадровий підхід вже викликав незадоволення в середовищі Партії регіонів і численні скарги її черкаських представників до вищого керівництва у Києві. Є інформація, що там навіть розглядають можливість заміни Сергія Тулуба на когось із команди Володимира Литвина, того ж Сергія Терещука, наприклад».

Між тим, вважає Даценко, після заборони губернаторам балотуватись до Верховної Ради, стиль роботи Сергія Тулуба стане ще жорсткішим, бо повернутись до столиці, чого він найбільше прагне, він зможе лише забезпечивши солідну перемогу Партії регіонів на парламентських виборах і виконавши завдання по наповненню бюджету області і партії.

«Тому слід чекати нових скандалів, нових гучних звільнень і репресій,» - підсумовує він.


Немає коментарів:

Дописати коментар