середу, 21 грудня 2011 р.

Тулуба - у почесні мери Черкас!

Черкаській обласній владі вже мало Соборної площі, міських аеро- та річпортів, Андріївської дачі, які вона успішно забрала в свою комунальну власність, мотивуючи „збиральницькі” нахили тим, що місто не здатне дати раду цим об’єктам. Тепер погляд обласної влади впав на добротне приміщення Соснівського райвиконкому.  Відповідний проект рішення несподівано для більшості міського депкорпусу з’явився в порядку денному чергової сесії. І коли в попередніх випадках народні обранці, окрім кількох запеклих опозиціонерів, які вміють читати між рядками, особливо не опиралися, то тепер замислились усі: сказати, що міській владі приміщення не потрібне і вона про нього не турбується – значить збрехати.

Офіційна версія, яку виголосив на своїй прес-конференції голова ОДА Сергій Тулуб – обласній владі ніде садити чиновників. У нас же завжди так - як тільки влада проголошує, що скорочує чиновницький апарат, - відразу не вистачає приміщень для можновладців. Ось і зараз управління соціальної політики не може покращити свою роботу з людьми, бо йому тісно. Хоча це управління до безпосередньої роботи з соціально незахищеними  верствами населення має таке ж відношення, як Янукович до урожайності бананів у Гондурасі. Та й при чому  черкаська громада, яка є власником всього міського майна, до „житлових” проблем тулубівської адміністрації?

Зрозуміло, що причина в іншому. Верхівка області просто прибирає до рук з політичних або з суто майнових переконань (бізнес - інтересів) все, що залишилося привабливого. Соборну площу – щоб там завжди можна було поставити якийсь спортивний майданчик, ларьок чи сцену і завадити масовим тусовкам опозиції. Аеропорт чи річпорт – бо на них можна буде заробляти. Андріївську дачу – бо це вже готове маленьке Межигір’я. Соснівський райвиконком же прекрасне офісне приміщення, в яке можна переселить, скажімо, офіс Партії регіонів, що тулиться в колишньому магазині секонд-хенду.

На останній сесії міської ради з порядку денного питання щодо „Соснівки” раптом зняли, але це не означає, що Тулуб відмовився від свого наміру. Зрозуміло, що він буде жорстко дотримуватись і своєї публічної версії.

Якщо так, то порадив би Сергію Борисовичу не обмежуватися лише Соснівським райвиконкомом. Оскільки сьогодні регіанальна влада знищує останні паростки  місцевого самоврядування, міський голова Черкас Сергій Одарич ходить на цирлах перед обласним генсеком регіоналів, а всі питання вирішуються в партійних кабінетах новітньої кПРс, - то треба тоді забрать в обласну комунальну власність і „Придніпровку”, і приміщення черкаської мерії, і всіх комунальних підприємств, почепити над ними біло-сині партійні прапори і поставити Євгена Влізла „верховним смотрящим”. А щоб фасад повністю відповідав змісту, проголосити Тулуба почесним мером Черкас. Сергію Олеговичу ж запропонувати місце головного піарника  донецької бригади на Черкащині. Адже всі уже визнали, що кращого  ді - джея  громадської думки, ніж Одарич, годі й шукати…

Леонід Даценко, координатор об`єднаної опозиції Черкащини

Немає коментарів:

Дописати коментар