четвер, 22 грудня 2011 р.

Мерію „взують” за експеримент з пологовим будинком

Опозиційні депутати Черкаської міської ради на черговій сесії зробили ще одну спробу врятувати пологовий будинок №2, який має намір реорганізувати мерія. Цього разу під стіни міськвиконкому вийшло кілька десятків лікарів.

Спочатку вони намагалися прорватися на прийом до голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба, але той уперто не бажає зустрічатися з бунтівними медиками, які воюють за збереження свого закладу. Тому пікетувальники повернулись під вікна міської сесійної зали, а до депутатів делегували свого представника Аллу Гармаш.


„Ми протягом цілого року перебуваємо у підвішеному стані: то нас закривають, то реформують, переселяючи частину відділень в пологовий будинок №1 чи обласну дитячу лікарню. Тепер кажуть про створення єдиного медичного закладу на базі двох пологових будинків №1 і №2. Але ми бачили прийнятий на минулій сесії статут цього нового комунального закладу, там зазначена єдина адреса пологового будинку №1. Про наш пологовий будинок немає жодного слова...” – звернулась до депутатів лікар.

Її підтримали депутати із фракції „Батьківщина”.



„Міська влада пояснює необхідність реорганізації пологового будинку браком коштів у міському бюджеті. Мова йде про півмільйона гривень на рік, -- заявив батьківщинівець Микола Булатецький (на фото). – Однак при цьому 800 тисяч гривень пропонується витратити на виготовлення проекту прокладання інженерних мереж у мікрорайоні „Яблуневий”, ще близько 300 тисяч гривень – на проект будівництва каналізації в Дахнівці. Зверніть увагу, не на самі роботи, а на проекти, тобто на папірці. То в нас немає грошей чи ми не вміємо ними розпоряджатися? Чи, може, у вивільненні приміщення пологового будинку №2 хтось особисто зацікавлений?”.

Після виступу Булатецького навіть частина міських регіоналів засумнівалася, чи не стали вони пішаками не у своїй грі, тож міський голова був змушений дати доручення департаменту медицини підкорегувати статут об’єднаного медичного закладу.


„Це перший крок до перемоги. Ми впевнені, що перед виборами Партія регіонів злякається розголосу, що вона бере участь у таких антисоціальних рішеннях, тож у нас є шанс врятувати пологовий будинок”, -- переконаний Булатецький.


В той час, коли в міській раді вирували пристрасті, опозиційні депутати Верховної Ради бютівці Ігор Єресько, Микола Томенко та нунсівка Ірина Геращенко звернулись до Генпрокуратури з вимогою вивчити медичну самодіяльність Сергія Одарича. А Микола Томенко зустрівся ще й з міністром охорони здоров’я, який пообіцяв надавати черкаській мерії по попках.


Тетяна Воронцова

Немає коментарів:

Дописати коментар