четвер, 22 грудня 2011 р.

"Тулуб іде на другу зірку Героя!"- жартують в ОДА

А бронзове погруддя губернатора...
обіцяє виконати сам Зураб Церетелі!

Сергій Тулуб не визнає оприлюдненого у центральних ЗМІ рей-тингу, де Черкащина за соціально-еконо-мічними показниками посіла „почесне” 22 місце. Впливове видання „Коментарі”, готуючи свій аналіз, користувалося даними Держкомстату, однак черкаський губернатор назвав інші, цілком переможні цифри.

Щоб розказати правду про процвітання Черкащини, Сергій Тулуб зібрав на так звану підсумкову прес-конференцію журналістів з усієї області. Малу сесійну залу облради для заходу ретельно підготували: встановили новенький банер, синю трибунку, чепурну ялинку, „позичили” з третього поверху ОДА синю килимову доріжку і посадили рядочком під ялинкою, як в дитячому садку, всіх керівників черкаських державних установ і відомств.

В такій вишукано-офіційній атмосфері під супровід слайдів Сергій Тулуб навів свої показники. За версією губернатора, Черкащина нарощує обсяги промисловості і сільського господарства, за 2011 рік в нас створено 28 тисяч нових робочих місць, зріс, порівняно з минулим роком, обсяг інвестицій, зросла середня заробітна плата тощо.

При цьому, Тулуб згадав і опублікований в „Коментарях” рейтинг, зазначивши, що ці статистичні дані, це така непевна штука, що їх можна трактувати по-різному. 

Тож, вивчаючи сумні цифри, наведені Києвом і слухаючи натхненний звіт губернатора, приходиш до висновку, що в Україні є цілих дві Черкаські області і справи в них йдуть кардинально протилежно. В тій, де керує пан Тулуб, „покращення життя” вже відбулося і тепер йде його остаточна шліфовка.

Хоча чимало чиновників, проглянувши „Коментарі”, готові підписатися під кожною колонкою. А переможні реляції Тулуба пояснюють його віртуозним вмінням викручувати ситуацію на свою користь.

„Наприклад, свого часу Тулуб як міністр вугільної промисловості запровадив Програму реструктуризації вугільної галузі, за що отримав зірку Героя. Унаслідок цієї „реструктуризації” на Черкащині було закрито Козацьку і Богачівську шахти у Ватутіному Звенигородського району і Юрківську ТЕЦ. Тепер він придумав нову програму „Будуємо нову Черкащину”, де береться відроджувати вугільну галузь в області. Тож, напевне, за цей зворотній процес він отримає другу зірку Героя”, - підсміюються в ОДА.

Немає коментарів:

Дописати коментар