середу, 18 січня 2012 р.

Микола БУЛАТЕЦЬКИЙ:
Цю банду треба вигнати!

Черкащани вже давно б мали звикнути до експериментів міського голови Сергія Одарича і сприймати їх як невідворотне лихо, але фантазія мера настільки бурхлива і стрімка, що городяни не встигають оговтатись і звикнути до запропонованих реформ. Не встигли увійти в береги «тролейбусні» протести через відміну пільгового проїзду для пенсіонерів, як Одарич збурив громаду закриттям пологового будинку №2. Може, мерові просто не вистачає екстриму, йому приємно, коли розгнівані дідусі і бабусі плюють йому в обличчя, а депутати міської ради на черговій сесіях називають брехуном? Дошукатись прихованого мотиву поведінки міського голови у питанні реформування «Черкасиелектротрансу», пологового будинку №2, прийнятті Генплану забудови Черкас спробував депутат Черкаської міської ради із фракції «Батьківщина» Микола Булатецький.

- Всі реформи команди Сергія Одарича можна назвати одним словом: при владі банда! Банда, яка все, що є в міста, в громади оцінює з одного боку: чи можна подерибанить? Згадайте всі запроваджені мером реорганізації шкіл, позашкільних закладів, комунальних підприємств, чи призвели вони хоч в одному випадку до покращення роботи, надання послуг? Ні. Лише до ще більшої тінізації. Зникли РЕУ, з`явились СУБи, і що, краще стали прибирати двори, ремонтувати під`їзди і ліфти? Ні, але платити ми за це стали більше. Додались нові платіжки, розплодилось більше комунальних чиновників, які стали отримувати ще більшу зарплату. Ще не виселили лікарню №2 з Соснівки, а земля під нею вже продана. І все це під цинічним девізом: там вчителі беруть хабарі, лікарі приховують благодійні внески, комунальники проганяють різні замовлення через підставні фірмочки, тролейбусники крадуть виручку, -  а ми їм не даємо. Звісно, у всьому цьому є частка правди, але після реорганізацій ці ганебні явища чомусь виходять на промисловий рівень, а грошові потоки спрямовуються відомо куди.

- Справді, на останній сесії Черкаської обласної ради, де піднімалось питання закриття пологового будинку №2, міський голова озвучив цю думку.

- В Одарича, коли закінчуються всі псевдоекономічні аргументи, в хід іде збите - крадуть гроші. Згадайте, як він хотів «реорганізувати» музичні школи, потім загальноосвітні школи, Центр дитячої та юнацької творчості, «Черкасиелектротранс», тепер пологовий будинок. До речі, на сесії, коли мова йшла про Тролейбусний парк, я навмисне запропонував Одаричу призначити мене на кілька місяців туди керівником, щоб показати, що підприємство, яке займається перевезеннями в місті, не може бути збитковим. В цій сфері обертаються величезні кошти, і я готовий був це продемонструвати. Міський голова пообіцяв розглянути цю пропозицію, але, як бачите, досі розглядає. Бо навіщо йому треба, щоб городяни довідались, які насправді прибутки отримують перевізники. Тоді ж не вдасться регулярно підвищувати вартість проїзду.

- Кажуть, що й реорганізацію пологового будинку №2 затіяли лише для того, щоб вивільнить приміщення.

- Ми всі пам`ятаємо, як в лютому минулого року на сесії міської ради було прийнято зміни до Програми соціально-економічного і культурного розвитку, в якій йшлося про те, що треба збільшити потужність пологового будинку №1, з метою звільнення приміщення пологового будинку №2. Сьогодні Одарич робить вигляд, що цього рішення не було, але у наслідок нього лікарі протягом цілого року перебували у підвішеному стані: то їх закривали, то реформували, обіцяючи переселити частину відділень в пологовий будинок №1 чи обласну дитячу лікарню, то говорили про створення єдиного медичного закладу на базі двох пологових будинків №1 і №2. Жодного разу колективу пологового будинку чітко ніхто не пояснив, що ж, власне, із закладом зібрались робить, можливо, і сам Сергій Олегович не міг дати відповідь на це запитання, крім того, що йому кров з носа треба вивільнить площі. Депутати звернули увагу, що в  прийнятому на одній з останніх сесій статуті нового комунального закладу «Центр матері і дитини», в який під кінець року мерія вирішила переформатувань пологові будинки міста, зазначена єдина адреса пологового будинку №1. Про пологовий будинок №2 немає жодного слова. Виходить, Одарич готовий викручуватись, змінювати вивіски, маскувати свої плани, а не змінювати їх.

- Депутатам якось пояснили необхідність настільки масштабної реорганізації?

- Необхідність реорганізації пологового будинку нібито виникла через брак коштів у міському бюджеті. Мова йде про півмільйона гривень на рік. Утім, жодних розрахунків нам ніхто не показав. Більше того,  при цьому на останній сесії було запропоновано витратити 800 тисяч гривень на виготовлення проекту прокладання інженерних мереж у мікрорайоні „Яблуневий”, ще близько 300 тисяч гривень – на проект будівництва каналізації в Дахнівці. Зверніть увагу, не на самі роботи, а на проекти, тобто на папірці. То в нас немає грошей чи ми не вміємо ними розпоряджатися?  Складається враження, що у вивільненні приміщення пологового будинку №2 хтось особисто зацікавлений, що хтось вже має плани по розміщенню там якихось приватних структур, тому готовий за будь-яку ціну викинути звідти породіль. І що показово, лікарі так і не змогли прорватись на прийом до голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба. Попри загальноукраїнський резонанс ситуації, той уперто не бажає зустрічатися з бунтівними медиками, які воюють за збереження свого закладу. Це ще раз підтверджує думку, що при владі банда. Є там більші бандити, є менші, деякі ворогують між собою, - але сутність їхня однакова.

- То те, що розхвалений мером Генплан забудови Черкас не підтримали з першого разу депутати від Партії регіонів, - це лише дрібні непорозуміння в однорідній команді?

- На наступній сесії Генеральний план було прийнято, хоч в ньому суттєво нічого не змінилось. Ще треба щось пояснювати? Ми не можемо сьогодні сказати, що з комунального майна чи землі стало запорукою цього голосування, але з часом побачимо. Єдине зрозуміло вже сьогодні: цю банду треба гнать! Бо скоро в нас не залишиться Черкас.

Немає коментарів:

Дописати коментар