четвер, 19 січня 2012 р.

Черкаські чорнобильці оголосили безстроковий протест


Минулої середи черкаські чорнобильці оголосили безстрокову акцію протесту, і тепер щодня збираються із своїми транспарантами під вікнами облдержадміністрації.

„Ми вимагаємо до квітня внести і розглянути у Верховній Раді законопроект про скасування пільг народним депутатам, міністрам, губернаторам, мерам міст та чиновникам до шостого рангу. Терміново створити робочу групу з представників влади і усіх зацікавлених громадських організацій чорнобильців для перегляду порядку нарахування пенсій та виплат постраждалим та ліквідаторам аварій на ЧАЕС.  Не пізніше кінця квітя 2012 року прийняти вдосконалений закон по чорнобильській проблематиці, в якому був би відображений порядок нарахування пенсій. А також припинити в ЗМІ компанію цькування чорнобильців та розповсюдження пліток про їхні неймовірні виплати, пільги та пенсії”, - заявили активісти черкаського чорнобильського руху отець Борис Бродовський та Олександр Петренко.

Вони додали, що стоятимуть під вікнами влади доти, доки вона їх не почує. Це будуть спочатку немасові пікети, але якщо вимоги чорнобильців не будуть враховані, в квітні в столиці розпочнеться друга хвиля чорнобильських протестів.

„Сьогодні в багатьох областях України чорнобильці масово виходять з громадської організації „Союз. Чорнобиль. Україна” і створюють альтернативні, які беруть на себе організацію протестів. Можемо повідомити, що протестують нині і Луганськ, і Донецьк, і Херсон, і Харків, і Львів, і Рівне, і Полтава, і інші”, - повідомили Петренко і Бродовський.

У Черкасах також створено нову організацію – обласний осередок спілки ліквідаторів-інвалідів „Чорнобиль-86”.

Немає коментарів:

Дописати коментар