четвер, 19 січня 2012 р.

Театр абсурду:
В Чигирині -- шоста комунальна революція


Наприкінці року міська рада Чигирина вирішила ліквідувати старе комунальне підприємство, яке займалося водопостачанням, водовідведенням, вивозом сміття та обслуговуванням житлового фонду, натомість створивши нове. В цьому райцентрі вже склалася така оригінальна традиція, коли комунальники роками накопичували борги перед Пенсійним фондом і податковою, а як тільки він сягав критичної межі, мерія їх реорганізовувала, перекидаючи на нову структуру обов’язки, працівників і майно старої. Звісно, шлях тупиковий, але він дозволяв підприємству і далі якось обслуговувати місто, уникаючи блокування рахунків і арешту майна.

Утім, в цій історії є один пікантний момент – зарплата керівництва підприємства. Цікаво, що вона сягає більше шести тисяч гривень на місяць (що навіть для Черкас – багато) і регулярно виплачується. А от трудовому колективу так не пощастило, прості двірники і слюсарі не бачили своїх копійок від 3 до 8 місяців, та ще й пенсійний стаж їм не зараховувався, бо підприємство не сплачувало внески до Пенсійного фонду. Цю чудасію підтвердив і міський голова Чигирина Сергій Тимченко, хоч не пояснив, чому досі з хитрими чиновниками від комуналки не поспілкувалась прокуратура. Мер, звісно, обіцяє, що борги по зарплаті сплатить, що заклав відповідні кошти в бюджет міста, що оптимізує штат і зарплати комунальників, залишить тих, хто вже працює, і історія не повториться, але працівники не дуже в це вірять, бо через якісь „помилки” в своїх трудових книжках чимало з них не змогли стати на облік в Центр зайнятості, а в нове підприємство їх так і не позвали.

Не вірять в те, що ця шоста „реорганізація” комунального підприємства стане останньою і опозиційні депутати Чигиринської міськради. Бо інакше, чому тоді, створивши нове підприємство, міська влада не виділила йому жодної копійки і воно також починає нарощувати борги? Як так далі піде, то через пару місяців почнеться сьома чигиринська комунальна революція.


Немає коментарів:

Дописати коментар