понеділок, 30 січня 2012 р.

Даценко: самотужки соціалісти не змогли відправити Одарича у відставку

Координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко вважає, що черкаські соціалісти не змогли назбирати необхідної кількості підписів за проведення місцевого референдуму щодо дострокового припинення повноважень Черкаської міської ради та міського голови Сергія Одарича, тому що діяли самотужки.

«Рада опозиційних сил Черкащини неодноразово заявляла, що ми повністю підтримуємо ініціативу Соціалістичної партії щодо проведення місцевого референдуму за оголошення недовіри Черкаській міській раді та міському голові Сергію Одаричу, і на останньому засіданні всі члени ради поставили свої підписи в підписних листах. Але, на жаль, нам здається, що шанс реально відправити міську владу у відставку було змарновано, оскільки на сьогодні соціалісти зібрали менше 20 тисяч підписів, коли потрібно якмінімум 25 тисяч, що приблизно становить 10 відсотків від загальної кількості виборців у Черкасах. Сумніваюсь, що до кінця тижня ініціативним групам вдасться добрати необхідну різницю. І це, боюсь, потім може дати підстави Сергію Одаричу заявляти, що він користується повною підтримкою громади, хоч це далеко не так, бо ми спостерігаємо значне наростання суспільного невдоволення.

Логічно, що тоді виникає запитання: а чого так мало підписів зібрано? Є кілька причин. 

По-перше, на жаль, ініціатори проведення референдуму не включили в ініціативні групи по збору підписів членів Ради опозиційних сил Черкащини, хоч ми пропонували соціалістам свою допомогу і брали участь у відповідних зборах.

По-друге, соціалістам не вдалось охопити всі протестні групи: тих же лікарів, вчителів, підприємців, на яких тисне міська влада, чорнобильців та афганців, які зазнали утисків з боку держави. Переконаний, що друга причина є наслідком першої.

По-третє, як на мене, зима – не зовсім вдалий сезон для масового збору підписів, адже через холоднечу не можливо встановити намети по місту, проводити вуличні заходи. Та й в період новорічно-різдвяних свят складно чекати від черкащан політичної активності. Якби не оці три «але», то не маю сумнівів, що можна було б зібрати і 50 тисяч, і 100. А висновок всім відомий: розєднано жодна з політичних сил не може виконувати таких масштабних політичних завдань.  Якщо ініціатори референдуму  справді ставили за мету відставку міської влади, потрібно було «громадою обух сталить», а не зважати на те, скільки політичних очків відтягнуть на себе майбутні партнери.»

Як повідомляють в Черкаському обкомі Соцпартії, на сьогодні зібрано близько 18 тисяч підписів, а «підписна» кампанія завершується 3 лютого.


Немає коментарів:

Дописати коментар