пʼятницю, 3 лютого 2012 р.

Суми втерли носа Черкасам


Черкаській міськраді, як поганому танцівнику, постійно щось заважає в питанні перейменування вулиці Енгельса на вулицю Чорновола. Мова про вшанування нашого земляка, Героя України В’ячеслава Чорновола в Черкасах вже йде десятиліттями, були проведені громадські слухання, прийнято відповідне рішення топонімічної комісії, одначе віз і нині там. Бо зміна комуністичних топонімів не подобається черкаським комуністам і регіоналам. Офіційно ж секретарем Черкаської міської ради Віктором Горкуном називається абсолютно формальна причина: не належно проведені громадські слухання, не „по формі” вносилось питання про перейменування.

Між тим Сумська міська рада не злякалась назвати одну із вулиць міста іменем засновника РУХу, хоч Чорновола із Сумами особливо нічого і не пов’язує.

Рішенням сесії Сумської міської ради, яка відбулася 25 січня, перейменовано три вулиці обласного центру, які носили пов’язані з комуністичним режимом назви.

Вулиці Червоноармійській повернули історичну назву – Нижньособорна, вулиці 40 років КПУ дали ім’я визволителя Сум від німців генерал-полковника Чибісова, а вулицю Калініна перейменували на вулицю Чорновола.


Немає коментарів:

Дописати коментар