пʼятницю, 3 лютого 2012 р.

Черкащину чекає „карикатурний” розподіл виборчих округів


Головною передвиборною інтригою сьогодні залишається „нарізка” мажоритарних округів. Ходять чутки, що влада розглядає найбільш неймовірні варіанти територіального розподілу, аби тільки нівелювати шанси на перемогу впливових в певних регіонах опозиційних політиків. Зрештою, цього не спростовує в своєму інтерв’ю „Дзеркалу тижня” голова ЦВК Володимир Шаповал.

„Кандидати повинні перебувати у максимально рівних умовах. Насправді ж одні – не знають, як саме виглядатимуть округи, інші – скажімо так, здогадуються. Як відомо, рівень здогадливості у різних політиків різний”, - заявив він.

Правда, голова ЦВК пообіцяв виступити категорично проти „відверто карикатурних, вульгарних варіантів” формування округів. Одначе Володимир Шаповал не заперечує, що можливість маніпулювання у цій справі буде.

„Така можливість завжди існує. Будь-яка політична сила орієнтується на власний політичний інтерес. Якщо в неї є відповідні можливості, вона намагається ними скористатися. А члени ЦВК є фактичними висуванцями різних політичних сил”, -- сказав він.
Між тим, в Черкасах вже вголос говорять якраз про „анекдотичний”, як сказав Шаповал, варіант розподілу виборчих округів області, як про найбільш імовірний. Публічно про це цього тижня заявив міський голова Черкас Сергій Одарич, окресливши передбачуваний округ на Лівому березі із центром у Чорнобаї, до якого, окрім Драбова і Драбівського району збираються „приписати”... частину Черкас. Донині цей округ об’єднував Чорнобай, Драбів і Золотоношу, але, за словами Одарича, „в когось дійсно є потенціал голосів в Чорнобаї”, тож влада вирішила не ризикувать і „включити сюди кілька будинків з Черкас”.

Золотоношу і Золотоніський район, ймовірно, приєднають до Канева, Корсуня і Городища. Не менш чудно виглядатиме і округ із частини Черкас, Черкаського району і Чигирина або із Черкас, частини Черкаського району і Сміли.

Усе це, на думку черкаської опозиції, робиться ще й з тією метою, щоб „роздробити” Черкаси, в яких фальсифікувать результати буде набагато складніше, ніж на сільських дільницях.

Немає коментарів:

Дописати коментар