пʼятницю, 3 лютого 2012 р.

Провал „свинської” програми. Тулуб підозрює саботаж

Сергія Борисовича Тулуба щиро, по-людськи жаль. Він людина з минулого, наповнений совковою ментальністю. А тут хоч і українська провінція, та все ж інтегрована в сучасний світ. І ніяк ця провінція не хоче жить, як в часи брєжнєвського застою і виконувать партійну програму „Тваринництво – ударний фронт”.

Але Сергій Борисович наполягають. Так на колегії в ОДА, як на партійному бюро совдепівських часів, слухали питання про виконання програми розвитку скотарства і свинарства на Черкащині (виявляється, вони щось там таке собі запланували, про що населення ні слухом, ні духом).


Печально прозвучали слова головного аграрія ОДА Вадима Рудишина:

„Показник з нарощення чисельності поголів’я виконаний лише в Маньківському районі на 100,9%. Найнижчі показники – у Драбівському, Канівському, Монастирищенському та Катеринопільському районах”.

Зі свиньми, за його словами, теж не склалося. Через загадкові суб’єктивні причини. Мабуть, свиням Черкащини не припали до душі заїжджі донецькі керманичі, і вони відмовились плодиться і рости.

Голови Драбівської, Монастирищенської і Шполянської РДА отримали від губернатора суворий наганяй за незадовільний рівень „освинячення” і „окоровнення” ввірених їм територій. Тулуб попередив, що якщо корів і свиней не побільшає, вище зазначені „горе-тваринники” злетять з посад. А щоб усім було іще страшніше, Тулуб вказав, кого треба звільнити прямо зараз: заступника голови РДА Шполянського району.

Наганяй чиновнику як спосіб вирішення економічної проблеми, мабуть, під сумнів поставив би і будь-який радянський секретар обкому. Навіть в радянські часи дошукувалися причини зриву програми і вироблялися стимули для вирішення проблеми. Але пан Тулуб по партійній комуністичній лінії дійшов лише до секретаря міськкому невеликого міста на Донбасі, тож науку господарювання в сільськогосподарській області так і не осягнув.

Та що казать про компетентність губернатора, який вимагає виконання програми скотарства і свинарства навіть від міста Черкаси? В мерію регулярно надходять запити з ОДА щодо виконання тваринницької програми. В міськвиконкомі це вважають найбільшим анекдотом новітніх часів. Місто не раз намагалось пояснити пану Тулубу, що в Черкасах нема ніякого сільгоспвиробництва і тим більше, свиноферм. Та в ОДА і слухать не хочуть: давай звіт і всьо, бо в нас тут програма Сергія Борисовича горить. Але вперта мерія замість того, щоб завести хоч пару свиней і порадувать Сергія Борисовича, внісши посильний вклад в його улюблену програму, пише твердою рукою нахабні, цинічні і безапеляційні повідомлення, що ні свиней, ні корів, ні овець, ні кіз, ні верблюдів, ні страусів, ні крокодилів у місті Черкаси з промисловою метою не вирощують і не будуть вирощувать! Це вам не Шпола! Тут Одарич свого заступника через якихось свиней звільнять не буде! Тут саботаж високого польоту!

Якщо ж говорити серйозно, то влада з кожним днем набуває водевільних обрисів. З неї насміхаються не лише люди, а й свині з коровами. 
    
«Нова молодь Черкащини»

Немає коментарів:

Дописати коментар