суботу, 10 березня 2012 р.

Естафету черкаського автобану перехопив Янукович

Щоразу з наближенням виборів на Черкащині спливає тема автобану. І щоразу на вищому рівні. Першим про будівництво швидкісної автомагістралі заговорив геніальний піарщик Сергій Одарич, коли йшов у мери  Черкас перший раз. Звісно, ніхто нічого будувати і не збирався, однак вибори Одарич виграв. 

Наступним благодатну тему для піару підхопив новопризначений голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб. Він безпомилково вгадав, що замордовані роздовбаними дорогами черкаські водії будуть йому безмежно вдячні, якщо він тільки говорити про поганий стан черкаських транспортних артерій почне, а коли ще комусь з відповідальних чиновників грізно пальчиком покиває, то жителі області вже його любитимуть. Не надовго, правда, доки не зрозуміють, що їх знову обдурили.

Утім, остаточно розгніватись на Тулуба черкащани не встигли: Президент Віктор Янукович  перехопив дорожну естафету і жорстко заявив, що до кінця 2012 року обо’язково треба збудувати автобан у Черкаській області.

Таке доручення, як поінформувала «Українська правда», він дав у п’ятницю віце-прем’єр-міністру Борису Колеснікову.

«Щоб ми про це питання в цьому році забули», – сказав Президент.

Тепер в повітрі зависло інше інтригуюче питання: а скільки грошей з держбюджету Янукович готовий викинуть на це автоблаго? Якщо сума буде не меншою за кількасот мільйонів гривень, то немає сумніву, що автобан таки збудують. Якість об’єктів від суми вкладених коштів абсолютно не залежить, але, як бачимо, кількість мільйонів прямо пропорційна бажаності будівництва. Тож, принаймні, на другу дорогу типу магістралі Київ – Одеса, гучно названої автобаном, однак зовсім невідповідної належним стандартам, ми можемо розраховувать. 

На Черкащині це вже буде не перший успішно зведений «під патронатом Президента» грандіозний об’єкт. Як відомо, будівництво вертолітного майданчика в селі Пекарі Канівського району Черкаської області з пасажирським терміналом пропускною здатністю 50 пасажирів на годину і з під’їзною дорогою коштувало Держбюджету 90 млн грн.. На зміцнення берегів Дніпра біля вертолітного майданчика в селі Пекарі під Каневом збираються витратити ще понад 27 мільйонів гривень. Скільки ж з цих сум витрачено безпосередньо на будівництво – таємниця. Поки що.

Немає коментарів:

Дописати коментар