понеділок, 12 березня 2012 р.

Кужель і Катеринчук порадили черкащанам братись за вила

Сьогодні на Соборній площі Черкас за підтримки об’єднаної опозиції та лівих партій відбулось нечисельне, але надзвичайно бурхливе чорнобильське віче, на яке з’їхались представники 9 областей України, а також прибули з Києва екс-голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Олександра Кужель та голова Європейської партії України, народний депутат Микола Катеринчук. 

Мітингувальники ще раз нагадали, як цинічно і по-злодійськи, в обхід законів України, влада зменшила чорнобильцям пенсії, як потім взяла під контроль чорнобильську громадську організацію, щоб убезпечити себе від протестів.

«Міністерство соціальної політики дійшло до того, що розіслало своїм територіальним підрозділам листи, в яких поставило завдання: зменшити всі виплати і забезпечити перемогу в судових процесах, коли хтось з чорнобильців спробує відновити справедливість через суд. Якщо на місцях чиновники не можуть це забезпечити, то їм дали вказівку звертатись до міністерства і воно візьме на себе вирішення цих питань, — виступила на мітингу Олександра Кужель. - Такі листи, напевне, готував Гітлер, коли зачищав окуповану територію. Тому я наголошую — ця влада – це влада зрадників, щурів і покидьків. Вони зрадили чорнобильців, афганців, весь народ України. Але це вся громада має усвідомить і протестувати. Якщо тут на площі нас буде не сотня, а десятки тисяч, вони змушені будуть нас слухати.»

«То, може, досить терпіть, може, покажіть цій владі, що таке вила? — закликав Микола Катеринчук. – Тут, в Черкасах діє об’єднана опозиція, тож ви повинні підготуватись і за її закликом весною масово виходити на вулиці. Не політики, а ви самі маєте боротись за свої права, громада має сказати своє слово. А ми готові допомогти.»


Тетяна Воронцова

Немає коментарів:

Дописати коментар