середу, 14 березня 2012 р.

Черкаські афганці взяли штурмом мерію міста


Кілька сотень афганців силоміць увійшли до приміщення мерії під час проведення мітингу, де зібралися кілька тисяч колишніх воїнів-інтернаціоналістів, що з’їхалися з усієї України, та чимало обурених поведінкою міського голови Сергія Одарича пересічних мешканців Черкас.

Як відомо, на сесії міської ради 23 лютого С. Одарич дозволив собі заявити, що не вважає воїнів, які виконували свій інтернаціональний обов’язок у Афганістані, захисниками Вітчизни. Тож ті, хто зібрався сьогодні під стінами черкаського міськвиконкому, висловлювали крайнє обурення і цією зухвалою заявою мера, а також соціально-економічним  станом Черкас за часі його головування.

Мітингувальники зажадали від Одарича не простих формальних слів вибачення, але й спонукали піти вклонитися разом із ними пам’яті загиблим воїнам-іниернаціоналістам, монумент яким встановлено неподалік приміщення черкаського МВК. Попри це,  коли міський голова вийшов до мітингуючих, розбурханий натовп спочатку не захотів надати йому  слово.

Поява мера лише розпалила нову хвилю обурення протестувальників, тож на чолі з активістами кілька сотень учасників акції силоміць пройшли у приміщення мерії розбивши турнікети та подолавши усі перешкоди увірвалися до конференцзали, де С. Одарич наразі збирався зустрітися з журналістами.

Після дуже «гарячого» але нетривалого спілкування, міський голова разом із тими, хто вдерся до мерії знову вийшов на площу перед МВК, попросив вибачення та погодився  віддати шану воїнам-інтернаціоналістам біля пам’ятника загиблим героям.

Немає коментарів:

Дописати коментар