середу, 9 травня 2012 р.

Влада вирішила нагодувати виборців..."нарєзкой па-данєцьки"


Леонід Даценко: Нова "нарізка" округів - це прояв політичного 
"сцикунізму" регіоналів та повної зневаги "данєцкіх" до черкащан

Після оголошення меж округів я одразу згадав, як нещодавно в інтерв’ю “Дзеркалу тижня» голова ЦВК Володимир Шаповал заявив, що він виступатиме категорично проти відверто анекдотичного окружного розподілу. Ну, якщо те, що ми отримали на Черкащині – не анекдот, то можна лише уявити, які були варіанти. Не здивуюсь, якщо пораду опозиції приєднати до якогось з черкаських округів Харцизьк влада таки розглядала. Не приєднала, напевне, лише тому, що сам голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб, кревно пов’язаний із цим містом, на вибори не йде. Решту забаганок кандидатів від влади виконано стовідсотково: розірвано на кілька округів «стратегічні» і «небезпечні» Черкаси і Лисянський район, бо там мають високі шанси перемогти черкащанин Микола Булатецький і лисянин Анатолій Бондаренко, перенесено центри округів у місця постійної «дислокації» кандидатів від Партії регіонів тощо.


По суті, влада ще раз "кинула" черкащан, зневажила їх і принизила, наочно продемонструвавши, що вони для неї - лише «виборче м’ясо», «тупий електорат», «безлика біомаса», якою можна гратися, кидаючи тисячами з округу в округ.
ЦВК, контрольована представниками від партії влади, лише зробила черговий залп у все запеклішій війні проти власного народу, яку режим Януковича оголосив з початку свого становлення, ув’язнивши лідерів опозиції і по-шулерськи вибивши їх із чесної конкурентної боротьби. Влада відверто демонструє, що не збирається грати за правилами, що основні методи, на які вона покладається – це обман, адмінресурс і фальсифікації.

Але "закройка" округів під конкретних владних кандидатів свідчить також і про те, що в Партії регіонів панічно бояться програшу, бо відчувають його близькість…
Я хотів би наголосити, що український народ не обдуриш такими недолугими маніпуляціями, а кандидатам від опозиції однаково, в яких округах перемагати, бо ми впевнені в своїх силах і в підтримці людей. Сьогодні уже зрозуміло, що чим відчутнішою буде поразка "януковичів", тим більший арсенал шахрайських прийомів влада використає.

Тому завдання об’єднаної опозиції - мобілізувати народ на вибори і, як нещодавно висловилась Юлія Тимошенко,  «гнати всіх межигірських, єнакіївських та іншу «малину» подалі від нашої землі».

Леонід Даценко, координатор Ради опозиційних сил Черкащини

Немає коментарів:

Дописати коментар