вівторок, 8 травня 2012 р.

Тулуб 60 разів відмовив тридцятьом тисячам ошуканих вкладників


60 разів звертались ошукані вкладники черкаських кредитних спілок до голови ОДА Сергія Тулуба, а він так жодного разу з ними не зустрівся.

«Ми написали 60 звернень до Сергія Тулуба з проханням зустрітись, а він кожного разу переадресовував нас на своїх заступників, - розповів голова ініціативної групи ошуканих вкладників кредитних спілок Черкащини Володимир Гончаренко. - За цей час їх змінилось четверо – Пузяк, Влізло, Вовченко, Івакін – а ми так і не побачили бажання влади допомогти у вирішенні цієї загальноукраїнської біди, адже лише в Черкаській області ошукано близько 30 тисяч вкладників і вкрадено біля 600 мільйонів гривень, а по Україні – це півтора мільйони людей і 4,5 мільярда гривень. Це величензні суми, вони не могли просто зникнути, не залишивши жодного сліду. Але влада не хоче бачити проблеми, вона – як глуха стіна».
За словами Гончаренка, повне ігнорування ошуканих вкладників відбувається тому, що згідно з Конституцією та Цивільним кодексом України, якщо кредитні спілки виявились неплатоспроможними, то відшкодувати їхній борг позичальникам має держава, а потім вже через правоохоронні органи шукати вкрадені гроші.

«Сьогодні в Україні передано у виконавче провадження судові рішення про повернення 1,8 мільярда гривень, одначе судові виконавці, як правило, не можуть виконати їх, бо в кредитних спілках, що збанкрутували, немає майна, а правоохоронні органи не поспішають його шукати. Ми, звісно, хотіли б вірити, що колись нашу проблему буде вирішено, однак сьогодні вся владна вертикаль зайнята виключно створенням і пересиланням відписок», - описує сумну реальність Гончаренко.

Саме тому ошукані вкладники активно шукають підтримки в опозиційних політичних партій, які перед виборами приводять свої лави у стан повної бойової готовності.

«Ми звертались спочатку і до Партії регіонів, але там нам, як і у владних установах, відмовили в допомозі. Тепер 1 травня разом з лівими політичними силами візьмемо участь у демонстрації в Києві та Черкасах із лозунгом «Вкладникам кредитних спілок – державні гарантії!», а потім будемо підключати інші політичні сили і не лише в Черкасах, а в усіх регіонах України. Виступимо єдиним фронтом, всією Україною, щоб нас, нарешті, почули», - поділився протестними планами Володимир Гончаренко.

Немає коментарів:

Дописати коментар