четвер, 10 травня 2012 р.

Черкаські афганці готують пішу ходу до Адміністрації Президента


Якщо влада не прислухається до вимог афганців, - вони підуть пішки на Київ, як колись шахтарі. Саме так описали нинішні настрої черкаських воїнів-інтернаціоналістів голова міської спілки ветеранів Афганістану Ігор Павлов та голова обласної Олександр Рибченко. 

На останньому мітингу протесту під реабілітаційно-оздоровчим центром «Астра», який міська влада намагається перевести на госпрозрахунок, а фактично – закрить, афганці зробили міському голові Черкас Сергію Одаричу та голові Черкаської ОДА Сергію Тулубу «останнє китайське попередження».«В Черкасах розкрадаються величезні кошти, а до цього нікому немає діла! – обурюється Олександр Рибченко. – Сьогодні на акції протесту виходять цілі соціальні групи: пенсіонери, афганці, чорнобильці. Якщо на наші вимоги не звертатимуть уваги, то ми, як колись шахтарі, пішки підемо на Київ, зберемось під Адміністрацією Президента, де будемо вимагати уваги до наших проблем». 

Утім, афганці вірять, що до цього таки не дійде. Зараз вони сконцентрували свою увагу на боротьбі з мером Черкас, який своїми незваженими словами спричинив цілу лавину протестів і штурм приміщення міськвиконкому 14 березня, а потім повторну хвилю збирання підписів за його відставку. У резолюції мітингу під «Астрою» афганці знову нагадали всі «гріхи» Сергія Одарича: фактичне знищення потужних підприємств: машинобудівного заводу «ТЕМП», черкаського деревообробного комбінату, а також санаторію «Нива» та дитячого табору «Орлятко»; безконтрольний злодійський розпродаж заповідних черкаських земель упродовж русла Дніпра, на Соснівському і Дахнівському масивах; розкрадання 60 мільйонів гривень, отриманих у 2011 році для ремонту доріг, під заставу міського майна, через підконтрольне підприємство ПАТ «Черкаський асфальтобетонний завод» та інші пригодовані фірми; придбання світлофорів по 560 000 гривень за об’єкт, при фактичній вартості – до 140 000 гривень; придбання сміттєвих контейнерів і теплових лічильників, через підконтрольні фірми, за втричі завищеними цінами; намагання знищити комунальне некомерційне підприємство «Черкаська міська реабілітаційно-оздоровча поліклініка «Астра», шляхом передачі його в загребущі руки своїх подільників по дерибану Черкас.  І так далі, і тому подібне - всього 19 пунктів. «Якщо нас знову не почує ні міська, ні обласна влада, - будемо вдаватись до жорсткіших дій», - каже Ігор Павлов.

Немає коментарів:

Дописати коментар