вівторок, 3 липня 2012 р.

Партія регіонів веде у Верховну Раду кримінал?


Крайній справа - згаданий у публікаціях
сайту ОРД  Валентин Ничипоренко
У Партії регіонів кадрова криза. «Напряг» із кадрами, який панівна в Україні сила відчувала із перших днів у владі, нині, у переддень парламентських виборів постає все гостріше. І питання навіть не у тому що в країні, із якої у трудову еміграцію подалось близько семи мільйонів працездатних людей, немає фахівців. А більше у тому, що відкрито висуватись від Партії регіонів, яка за два роки встигла багатьом залити сала за шкуру, яка не виконала жодної із своїх передвиборчих обіцянок, ніхто не хоче. Отож, у пошуку достойних кандидатів на мажоритарні округи, і вдаються регіонали до свого старого «кадрового резерву». Тобто штовхають у парламент людей із кримінальним минулим, кримінальними зв’язками, або тими, хто має кримінальний, а чи близький до такого бізнес.

І Черкащина тут не виняток. По одному із мажоритарних округів, на які поділено область, нині як німецький «тигр», пре такий собі кандидат Валентин Ничипоренко. Про його бізнес, який тісно пов’язують із дуже крутими контрабандистами, які напівлегально, а часто і нелегально постачають в Україну китайський чи турецький ширпотреб, ще у 2007-му році писав сайт «ОРД». Ті контрабандисти мали, і напевне мають і досі заступників із числа урядовців та високопосадовців правоохоронних органів. А тому їхній незаконний бізнес не вразливий.

Про кримінальні оборудки згаданої «веселої компанії» можна прочитати у статтях «Васильковый цвет контрабанды» від 03.09.2007  та  «Васильковый цвет контрабанды» — 2» від 04.09.2007.

Між тим, кандидати від Партії регіонів, хоч і користуються найповнішою підтримкою місцевих райдержадміністрацій, свої зв’язки із партією влади із зайвою скромністю заперечують. Зате у сенсі вибору засобів здобуття прихильності виборців вони зовсім не соромляться. В хід йде все: пакети із макаронами, гречкою, цукром, який роздають від імені кандидатів у населених пунктах, фінансування ремонтів, які женуть авральними темпами, щоб встигнути до виборів, тощо. Поділитись думками про те, що можуть таким шаленим потугам влади і провладних кандидатів протиставити кандидати від опозиції, журналісти попросили Анатолія Гриценка.

- Анатолій Степанович, на вашій Батьківщині, округ, у який входить Ватутіне, Звенигородка, і на якому йтиме ваш керівник штабу Анатолій Бондаренко, вже «прописався» кандидат Валентин Ничипоренко з темним кримінальним минулим. І хоч ще вчора він красувався на біг-бордах Партії регіонів, але сьогодні відхрещується від влади. При цьому заходи для нього продовжують організовувати районні адміністрації. Він вже «засіяв» сільські ради, дитсадки, школи десятками тисяч гривень. Як ви збираєтесь з ним боротись?
- Про намагання підкупити виборця сьогодні завдяки журналістам говорять у предметній площині, наводять конкретні факти. Але підкупити можна лише того, хто продається. Того, хто не продається, не підкупиш, — переконаний лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

Він впевнений, що українці повинні відчути себе народом, громадянами і зробити висновки з результатів попередніх виборів.

- Усе залежить від людей. І Партію регіонів до влади також обрали люди. Їм варто пригадати обіцянки Януковича, які майоріли на білбордах по всій країні. Ні обіцяних п’яти років податкових канікул, ні статусу держслужбовця для лікарів і вчителів, ні контрактної армії з 2011 року немає. Янукович обманув нас. Але він – не дитина, його вже пізно перевиховувати, тож треба робити висновки, — наголосив пан Гриценко.

І він радить громадян брати від представників влади і продуктові набори, і гроші, які приносять від імені майбутніх кандидатів, бо це, насправді, гроші, які не належать кандидатам, а посто раніше відібрані у маленьких українців. Водночас, голосувати, на переконання Анатолія Гриценка, потрібно чесно.

- Пригадайте, що було 2009 року на білбордах і що з того виконано. Якщо Янукович обманював раніше, то іншого від нього чекати і не варто. Тому сьогодні активним громадянам, журналістам, громадським організаціям потрібно розпізнавати серед самовисуванців «тушканчиків» в овечому хутрі, котрі одразу після потрапляння у Верховну Раду одразу ж сформують корпус «тушок» і підтримуватимуть Януковича. Потрібно допомогти людям зрозуміти це, щоб вони не наробили помилок і зробили висновки на майбутнє, — поділився міркуваннями політик.

Немає коментарів:

Дописати коментар